Zo zorg je ervoor dat je huis altijd lekker ruikt

Deel dit artikel:

Bij sommige mensen ruikt het áltijd lekker thuis, alsof er gewoon standaard een fijn geurtje in de lucht hangt. Benieuwd hoe ze dat voor elkaar krijgen? Wij zetten de beste tips voor je op een rij. Op naar een huis dat heerlijk ruikt!

1. Een pannetje vol kruiden

Makkelijk maar doeltreffend: laat wat water sudderen in een steelpan en voeg hier citroenschijfjes en lekkere kruiden aan toe, zoals lavendel en munt. Door de hitte dringt de zoete geur je hele huis binnen. Leuk voor als je een keer een feestje geeft.

2. Check de gootsteen

Als je graag een huis wilt dat lekker ruikt, is het handig om een keer je gootsteen te checken. Laat wat zeep met citroengeur door de afvoer lopen, gevolgd door heel veel water. Ruikt het nog steeds niet fris? Giet dan een half kopje baking soda in de afvoer terwijl het water loopt.

3. Plaats geurkaarsen strategisch

Geurkaarsen zijn ideaal om je huis heerlijk te laten ruiken. Zorg ervoor dat je ze op een goede plek neerzet. Plaats de kaars bijvoorbeeld op een plek waar je vaak langsloopt of met meerdere mensen zit. Zo weet je zeker dat iedereen die fijne geur ruikt en er zo vaak mogelijk van kan genieten.

4. Zorg voor veel planten

Als je kamerplanten in je huis zet, wordt de lucht gereinigd en zal het dus ook frisser ruiken. Denk aan geraniums, eucalyptus, gardenia’s, orchideeën en Cubaanse oregano.

5. Zet de oven aan

Eerlijk is eerlijk: er ruikt weinig zó lekker als de geur van een versgebakken appeltaart. Ook bananenbrood of kaneelbroodjes doen het altijd goed. Een extra reden om dit weekend fijn te gaan bakken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | goodhousekeeping.com
Foto | iStock