Zó vaak zou je je gootsteen eigenlijk moeten schoonmaken

Deel dit artikel:

Wist je dat de gootsteen de op één na vieste plek is in je keuken? Dit komt doordat er etensresten en kookvocht in achterblijven. Verstandig dus om je gootsteen elke dag een snelle schoonmaakbeurt te geven.

Nummer één in viezigheid is je keukensponsje, maar je gootsteen kan er dus ook wat van. Daarom hier wat handige schoonmaaktips.

Etensresten

Je hoeft je gootsteen niet dagelijks gróndig schoon te maken, maar zorg er in elk geval wél voor dat je de etensresten aan het einde van de dag eruit verwijdert. Zeker als je vlees hebt bereid of aardappelen hebt geschild. Als je je gootsteen  dagelijks netjes bijhoudt, hoef je eigenlijk maar één keer per week je gootsteen echt een grote schoonmaakbeurt te geven.

Grote schoonmaak

De grote schoonmaak begin je door je gootsteen schoon te boenen met zeep en water. Hierna spoel je na met water en giet je er schoonmaakazijn in. Schrob dat goed langs alle hoeken en spoel weer na met water. Nu is je gootsteen weer schoon, gedesinfecteerd en klaar voor gebruik.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bon Appetit
Foto | iStock