Zó lang kun je knoflook bewaren

Deel dit artikel:

Knoflook is een heerlijke smaakmaker in gerechten, de kans is dan ook groot dat jij een paar bolletjes in je keuken hebt liggen. Maar hoe lang kun je knoflook eigenlijk laten liggen voordat het bederft?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vooral afhankelijk van de plek waar je het bewaart en of de knoflook al is gepeld.

Richtlijnen

Wanneer je een ongepelde knoflookbol in een keukenkastje bewaart, zal deze ongeveer een half jaar goed blijven. Een ongepeld knoflookteentje blijft ongeveer drie weken goed. Wanneer je de schil van de knoflook haalt gaat hij ook sneller achteruit. Zo kun je een gepelde knoflookteen al na een week weggooien. Gehakte of geperste knoflook bederft het snelst: deze kun je maximaal één dag bewaren.

Bedorven?

Als knoflook niet meer goed is, verschijnen er donkere of groene vlekken op. Ook als knoflook wat zachter aanvoelt is die meestal niet meer goed. Gelukkig zal je nooit echt ziek worden van bedorven knoflook, maar lekker is anders.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bon Appetit 
Foto | iStock