Zo handig zijn vaatwastabletten

Deel dit artikel:

Als je dacht dat je vaatwastabletten alleen voor een schone vaat en in de afwasmachine kunt gebruiken, dan heb je het mis! De tabletten blijken namelijk heel handig te zijn voor nog veel meer in huis. 6x wat je nog meer kunt doen met vaatwastabletten.

Handig: hier gebruik je vaatwastabletten nog meer voor

1) Gele plekken uit witte T-shirts halen
Van die gele zweetplekken in de oksels van je witte shirtjes: hoe kom je eraan? En vooral: hoe kom je er weer af? Vier manieren, waaronder met een vaatwastablet, om gele vlekken te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon!

2) De snelle manier om de frituurpan schoon te maken
Er zijn meerdere manieren om een frituurpan schoon te maken. Zo zou je de binnenpan, het mandje en de deksel met een sopje met afwasmiddel kunnen schoonmaken. Maar dat kost veel tijd. Of je gaat aan de slag met een speciale reiniger voor frituurpannen. Maar die zijn meestal niet goedkoop. De snelle manier is om een tablet te gebruiken. Hier lees je wat je moet doen.

3) Ovenrooster schoonmaken
Je kent ze vast ook: van die klussen in het huishouden die je het liefst maar overslaat en daarom eigenlijk nooit doet. Het schoonmaken van het ovenrooster is er zeker zo eentje. Terwijl het met dit trucje juist heel makkelijk en zo gepiept is. Je kunt het doen met los waspoeder, zoals in dit filmpje, of je gebruikt er een vaatwastablet voor (tip van een lezeres voor het schoonmaken van een ovenrooster).

4) Verdrijf de gourmetlucht
Aan gourmetten kleeft eigenlijk maar één nadeel: die vieze baklucht in je huiskamer de dag na dat gezellige etentje. ’s Ochtends weer ontbijten in een frisse woonkamer? Zet meteen na het gourmetten een pan met water en een vaatwastablet op een laag pitje. Dit geeft gelijk een heerlijke geur in huis. Hier vind je meer trucjes om gourmetgeurtjes te laten verdwijnen.

5) Bij bruine aanslag in de theepot
Kunststof thee- of koffiebekers krijg je weer fris door een tablet Steradent of een vaatwastablet in warm water in de beker op te lossen en dit zo een dagje te laten staan. Eventueel herhalen als dat nodig is, aldus Rosti Mepal, producent van kunststof  bekers en serviesgoed. Ook voor het schoonmaken van je theepot is dit een handige manier, zo blijkt uit dit filmpje:

6) In het geval van aangekoekte pannen
Een aangebrande pan kun je ook weer schoon krijgen met een vaatwastablet. Doe deze met een beetje water in de pan en laat het een minuutje koken. Dit, en nog vier manieren om je oude pannen schoon te krijgen, zie je in dit filmpje:

 En jij… waar gebruik jij vaatwastabletten voor?

De leukste artikelen automatisch in je mailbox ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief