Waarom je het water van gekookte eieren voor je planten moet bewaren

Deel dit artikel:

Gooi jij ook altijd het water van je gekookte eieren direct weg? Zonde! Het water dat in het pannetje overblijft, blijkt namelijk heel goed voor je planten te zijn.

Tijdens het koken van de eieren ontstaat er een bijproduct in het water waar je planten érg blij van worden.  

Zo zit het

Eierschalen bevatten calcium, wat tijdens het koken in het water terechtkomt. En laat planten nou net gek zijn op calcium. Het houdt namelijk de pH-waarde van de aarde op peil. Aarde met een goede pH-waarde neemt de meeste voedingsstoffen op, wat weer voordelig is voor je plant.

Kamertemperatuur

Je kunt je eieren gewoon op de gebruikelijke manier koken, met als enig verschil dat je het water deze keer laat staan. Zorg ervoor dat het water tot kamertemperatuur is afgekoeld, voordat je het bij je planten gooit. Je kunt je planten net zoveel water geven als je normaal gesproken doet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Apartment Therapy
Foto | iStock