Langer van je geurkaars genieten? Dit is dé tip

Deel dit artikel:

Het is inmiddels behoorlijk fris en vroeg donker buiten. Tijd om thuis gezellig de kaarsjes aan te steken. Wil je niet alleen sfeer maar ook een lekkere geur in huis, dan is een geurkaars dé oplossing. Met deze tip geniet je extra lang van de heerlijke lucht die zo’n kaars verspreidt.

Als je de geurkaars voor het eerst aansteekt, is het belangrijk dat de hele bovenkant smelt. Pas als dit is gebeurd, kun je ’m met een gerust hart weer uitblazen.

Candle tunneling

We kennen het verschijnsel allemaal: een zacht gat of een soort kuil die ontstaat rond de lont van de kaars, terwijl de randen niet smelten. Er bestaat zelfs een speciale term voor dit fenomeen: candle tunneling. Hierdoor verliest je fijne geurkaars ongeveer de helft van zijn branduren, zo meldt het Britse tijdschrift Look. Zonde en niet nodig, als je de eerste keer de tijd neemt om je kaars lang en gelijkmatig genoeg te laten branden.

Brandtijd

Gemiddeld moet je een kaars de eerste keer zo’n drie tot vier uur laten branden, afhankelijk van de grootte en dikte. Elke keer dat je hem daarna aansteekt, brandt-ie gelijkmatig op.

Let er ook op dat je de kaars neerzet op een plek zonder tocht, is te lezen op geurkaarsenwebsite kaarskop.com. En brandt je geurkaars eenmaal? Dan moet je ’m vooral niet verplaatsen.

Zelf maken: sinaasappelkaarsjes

Heb je zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Maak dan deze sinaasappelkaarsjes.

Bronnen | look.co.uk en kaarskop.com
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.