Hangt jouw wc-rol wel goed?

Deel dit artikel:

Heb je ook weleens een discussie gevoerd over hoe de wc-rol moet hangen: met het eerste nieuwe velletje voor- of achterlangs? Er is nu eindelijk een antwoord op deze prangende vraag gevonden.

Volgens technisch journalist Owen Wilsen blijkt namelijk uit een patentaanvraag uit 1891 dat het einde van een wc-rol officieel aan de buitenkant moet zitten, zo lezen we in Metronieuws. Voorlangs dus!

wc-rol

Voorlangs: makkelijk en pijnloos

Maar dit heeft niks met hygiëne te maken en uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Volgens Sanitairwinkel hangt zeventig procent van de Nederlanders de wc-rol wel het liefst op met het velletje aan de buitenkant, onder andere omdat ze er dan makkelijker bij kunnen en er geen knokkels tegen de muur stoten. En o wee als -ie dan andersom hangt; 1 op de 5 mensen ergert zich als de wc-rol in hun ogen verkeerd in de wc-rolhouder is gemonteerd, aldus Sanitairwinkel. Vooral mannen schijnen daar snel geïrriteerd over te zijn.

Achterlangs: minder kattenkwaad

Toch heeft het velletje tegen de muur zo z’n voordelen. Zo vinden sommige mensen het er minder wc-rollerig uitzien en is zo’n velletje aan de voorkant wel erg verleidelijk voor je kat om in te gaan hangen.

 

Leuke feitjes over toiletpapier

– Wij Nederlanders kopen met z’n allen per jaar gemiddeld 233.600.000 wc-rollen.
– We gebruiken gemiddeld 8,5 velletjes per wc-bezoek.
– We brengen gemiddeld 43 uur per jaar door op de wc.
– Het moderne toiletpapier werd in 1857 uitgevonden door de Amerikaanse zakenman Joseph Gayetty. Hij verkocht het wc-papier destijds als vierkante velletjes.
– In 1879 kwam The Scott Company uit Amerika op het idee om losse velletjes om een rol te wikkelen. In 1955 is dit bedrijf overgenomen door Kimberley Clark.
– Per dag worden er meer dan 809 miljoen rollen toiletpapier geproduceerd.
– In een gemiddeld huishouden gaat een rol wc-papier vijf dagen mee.

Bron | Sanitairwinkel, metronieuws

Meer lezen

Lege wc-rollen? Dit kun je ermee!

Is het erg als je niet elke dag naar de wc kunt?

Zit jij wel goed op de wc?