Hortensia van kleur veranderen? Dat kan met deze wisseltruc!

Deel dit artikel:

Heb je een blauwe hortensia in de tuin en zou je deze wel eens een ander kleurtje willen geven? Het klinkt misschien gek, maar dat kan echt. Er bestaat namelijk een wisseltrucje om de bloemen van een hortensia van kleur te laten veranderen.

De wisseltruc

Heb je stiekem toch een klein beetje spijt van de kleurkeuze van je felroze hortensia’s of ben je eigenlijk wel weer uitgekeken op al dat blauw in de tuin? Geen nood! Met deze wisseltruc kun je je oogverblindend roze bloemperkje in no time veranderen naar blauw en andersom.

Dat zit namelijk zo: een zure grond geeft blauwe bloemen. Je kunt roze bloemen blauw laten kleuren door aluminiumsulfaat of hortensiablauwmaker aan de grond toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de bodem zuurder wordt waarop de bloemen reageren en blauw kleuren. Dit trucje andersom uitvoeren? Verlaag dan de zuurgraad van de grond door bijvoorbeeld kalk toe te voegen. Om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen, is het verstandig om de grond te laten testen door een vakman of bij een tuincentrum. Zij geven je advies op maat!

Een hortensia is trouwens geen moeilijke plant om te verzorgen, je moet alleen even weten hoe je h’m het beste verzorgt. Dat lees je in dit artikel. 

Deze mooie plant snel in huis halen? Bij 8x Margriet krijg je een prachtige Hortensia voor maar 29,95 euro! Kijk snel hier!

Hortensia special

 

Lees ook:

De pannenkoekplant is weer helemaal hip
Snurker in huis? Zet deze plant op je nachtkastje!
Lifehack: dit plantje jaagt spinnen weg

Bekijk ook:

Handen wassen?  In dit filmpje zie je hoe je je handen goed wast en virusvrij maakt.

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op Margriet.nl/nieuwsbrief