Hebben je glazen zich vacuüm gezogen? Zó haal je ze zonder breken uit elkaar

Deel dit artikel:

Zet jij ook het liefst al je glazen in elkaar in je keukenkastje om ruimte te sparen? Dan is het je vast weleens overkomen dat je ze niet meer uit elkaar kreeg. De kunst is om je vacuüm gezogen glazen zo los te halen dat ze niet breken. Maar hoe pak je dat het best aan?

Hier een paar handige tips om je gestapelde glazen ongeschonden uit elkaar te halen. Zo serveer je er zonder scherven weer snel koele drankjes in.

Koud en warm

Zorg dat je wat zout, ijsblokjes en koud water bij de hand hebt. Doe dit bij elkaar in het binnenste glas en laat het even staan. Vul vervolgens de gootsteen met warm tot heet water en zet het buitenste exemplaar met alle andere glazen hier voorzichtig in. Het binnenste glas trekt zo samen door de kou, terwijl het buitenste juist uitzet door de hitte. Als het goed is, zouden je vacuüm gezogen glazen zo los moeten laten.

In de vriezer

Geen zout of ijsblokjes bij de hand? Leg je glazen dan een kwartiertje in de vriezer en laat vervolgens wat warm water over het onderste glas lopen. Net als bij de vorige methode trekt het binnenste glas samen van de kou, terwijl het buitenste juist uitzet door het warme water.

Smeren met olie

Werken bovenstaande tips niet? Dan kun je er ook wat olijfolie of afwasmiddel bij pakken. Spuit een van deze twee tussen de glazen en probeer voorzichtig een beetje beweging in de glazen te krijgen. Als het goed is, laten ze dankzij dat smeermiddel gemakkelijk los.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | lifehacking.nl
Foto | iStock