Verrassend maar waar: 7 dingen je kunt doen met augurkensap

Deel dit artikel:

Gooi jij het sap van je lege pot augurken altijd weg in de gootsteen? Zonde! Je kunt dit sap namelijk nog voor allerlei handige dingen gebruiken.

Of je nu op zoek bent naar een lekker zuurtje voor door je cocktail óf een effectief schoonmaakmiddel voor je aangekoekte fornuis: augurkensap is het antwoord. Hier 7 handige tips:

1. Saladedressing

Gebruik jij het liefst wat azijn door je saladedressing, maar heb je dit niet in huis? Gebruik dan wat augurkensap als vervanger. Het sap bestaat namelijk voor een groot deel uit azijn en bevat ook nog eens de smaak van augurk, dille, stukjes paprika en mosterdzaad. Bon appetit!

2. Schoonmaakmiddel

Heb je geen schoonmaakazijn meer in huis maar zit je wel met een aangekoekt fornuis? Gebruik dan wat augurkensap. Het zuur in het sap is namelijk een goede vervanger voor azijn. Een klein scheutje sap is genoeg om je fornuis weer blinkend schoon te krijgen.

3. Extra lekkere aardappelen

Wil jij je gekookte aardappelen net even iets smaakvoller maken? Voeg dan wat augurkensap aan het kookwater toe om de boel op smaak te brengen. Hierdoor krijgen je aardappelen meer pit en hoef je ook geen extra zout toe te voegen.

Lees ook: word je nu wel of niet dik van aardappelen?

4. Pekelen

Het vocht van augurken leent zich ook nog eens perfect om andere groente in te pekelen. Denk bijvoorbeeld aan wortels, komkommers of ui. Snij deze groenten in kleine stukjes en stop ze in de pot met vocht. Laat het goedje een paar dagen in de koelkast staan en je hebt een heerlijk gepekelde snack.

5. In je kruidenrekje

Een pot augurkensap is de perfecte toevoeging aan je kruidenrekje. Het sap is namelijk de ideale smaakversterker. Zo kun je het toevoegen aan je hummus of gebruiken als marinade voor vlees. Goedkoop, maar wel heel lekker.

6. Cocktail

Hou jij wel van een lekker zuurtje in je cocktail? Voeg dan een klein beetje augurkensap toe om je drankje lekker op smaak te brengen. Zorg er wel voor dat je van tevoren de stukjes eruit zeeft: paprika en mosterdzaad is namelijk niet zo lekker in je cocktail…

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

7. Brandend maagzuur

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig om iets zuurs te gebruiken tegen brandend maagzuur, maar het werkt echt. Mix het sap van je augurken met wat azijn en honing en neem hier één slokje van als je last krijgt van je maag.

Bron | ELLE Eten
Beeld | iStock