null Beeld

Zó maak je van een paastak een mooie wilg in de tuin

Tijdens Pasen staan er bij veel mensen paastakken op tafel. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar zodra Pasen voorbij is gooien we die takken ook weer net zo gemakkelijk weg. En dat is eigenlijk heel zonde. Je kunt zo'n paastak namelijk heel mooi hergebruiken in de tuin.

Wist je bijvoorbeeld dat je een mooie wilg in je tuin kunt laten groeien van zo’n paastak? Hiervoor heb je wel de takken van de kronkelwilg nodig.

Waar moet je rekening mee houden?

Laten we wel even vooropstellen dat je dit alleen kunt doen als je een ruime tuin hebt. Een wilg kan namelijk heel groot worden, dus je moet er wel plek voor hebben in de tuin. Zoek een mooi plekje uit en houd er rekening mee dat een wilg alle kanten op kan groeien. Houd dus ook, naast de plek waar je de wilg plant, nog genoeg ruimte over.

Lees ook: Schattig: met déze DIY maak je deze leuke eivaasjes

Zó kun je een paastak laten uitgroeien tot een wilg

Kies vervolgens een sterke jonge tak van ongeveer tien tot twintig centimeter. Knip deze schuin af. Zet hem in een glazen pot met water, zodat je goed kunt zien of je stekje wortels krijgt. Als het goed is zie je na een paar dagen al wat uitlopers onderaan de tak groeien. Heeft de stek flink wat van deze wortels gekregen? Plant ‘m dan voorzichtig in de tuin, eventueel met een stok om hem te ondersteunen. Zorg ervoor dat je paastak niet uitdroogt en geef ‘m af en toe wat water. Hierna is het vooral belangrijk dat je veel geduld hebt, want het zal wel even duren voordat de paastak uitgroeit tot een mooie wilg.

Bron | Trouw

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden