null Beeld

Zo kun je een Aloë Vera plant het beste verzorgen

Aloë Vera is niet alleen een leuk plantje om je huis mee op te fleuren, het staat ook bekend als een soort wondermiddeltje tegen allerlei klachten en huidproblemen. Met deze tips kun je je Aloë Vera plant het beste verzorgen. 

Heel lastig om te verzorgen is dit wonderplantje niet, maar let op dat je deze fouten niet maakt.

Aloë Vera verzorgen

Je kunt je Aloë Vera nog zo goed kunnen verzorgen door ‘m voldoende water en de juiste potgrond te geven, als je je plant niet op de juiste plek zet gaan die stengels alsnog slap hangen. Aloë Vera is namelijk dol op zon. Dagelijks heeft dit plantje vier tot vijf uur aan direct zonlicht nodig. Hangt jouw Aloë Vera erg wel erg treurig bij? Verplaats ‘m dan eens naar de vensterbank. Hoe verder je ‘m van het raam zet, hoe groter de kans op rotte bladeren en stengels. Als de bladeren van je plant een gele gloed krijgen, dan kan dit komen juist door te véél direct zonlicht. Zeker als je Aloë Vera plant eerst op een schaduwrijkere plek stond moet deze eerst nog aan de zon wennen.

Potgrond en plantenvoeding

Buiten de vraag om zonlicht is Aloë Vera niet een hele veeleisende plant om te verzorgen. Het plantje heeft in principe geen plantenvoeding op speciale potgrond nodig. Maar mocht je net dat beetje extra willen doen, dan kun je wel speciale potgrond voor vetplanten en cactussen kopen. In die grond zitten voedingsstoffen waar je Aloë Vera het wel beter van kan doen. En wil je toch speciale plantenvoeding geven, doe dit dan alleen in het voorjaar en hou je aan de aanbevolen dosis op de verpakking. Heb je universele plantenvoeding? Geef dan maar ¼ van de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking staat.

Lees ook: 5 gezondheidsproducten die je zelf kunt maken van aloë vera

Waterballet

Een Aloë Vera kan je in de winter prima een paar weken vergeten water te geven. Sterker nog, pas in de lente heeft deze plant echt weer een nieuwe portie water nodig. Dat komt omdat de plant in z'n geleiachtige bladeren water opslaat. Je kunt ‘m tussentijds het beste helemaal laten uitdrogen voordat je nieuw water geeft. Is het tijd voor een nieuwe plens? Zet ‘m dan met de plastic binnenpot in je gootsteen. Geef water totdat er uit de gaten in de onderkant overtollige water komt. Laat de Aloë Vera nog enkele minuten in de gootsteen uitlekken en geef ‘m dan nog een keertje op deze manier water. Door deze techniek kunnen de wortels het water beter absorberen.

Beginnen de puntjes van de Aloë Vera samen te trekken en worden deze rood? Dan heeft je plant wat vaker water nodig. Bij bruine zachte bladeren heb je te veel water gegeven.

Aloë Vera geneest zichzelf

Een Aloë Vera verzorgen hoeft niet lastig te zijn, de plant kan zichzelf namelijk genezen. Is een stengel van de plant beschadigd of heb je een stukje afgesneden om het sap te gebruiken? Dan zal er binnen enkele seconden al een dun vliesje over de wond groeien en zal het sap van de stengel binnen enkele minuten rubberachtig worden. Zo herstellen de open wonden zichzelf snel weer en groeit je Aloë Vera weer verder.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Roomed, 123planten

Beeld | iStock

null Beeld

De dubbeldikke Margriet 43/44 ligt nu in de winkel! Met deze week: ontroerende interviews over leven met borstkanker, gratis breipatronen, 10 pagina's puzzelen, een complete mini-thriller en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden