Margriet logo
null Beeld Gap Photos
Beeld Gap Photos

PREMIUM

Van vlinderfeest tot nesteldrang

Trends en hebbedingen voor in en om het huis, je vindt ze hier!

Vlinderfeest

Al veertig jaar worden de vlinders en libellen in ons land beschermd. reden voor een feestje, vinden ze bij de Vlinderstichting. Tijdens de Landelijke dag op 4 maart zijn liefhebbers welkom om dit jubileum mee te vieren. Kun je er niet (meer) naartoe? Geen nood: het hele jaar door kun je vlinders en libellen op allerlei manieren helpen. Plant bijvoorbeeld vlinderplanten in je tuin of maak een waterplaatsje waar libellen op afkomen. met 65 soorten komt er vast wel eentje op bezoek.
vlinderstichting.nl

null Beeld
null Beeld
 1. Aangenaam
  Ken je slangebaard al? Deze violetzwarte bodembedekker doet het uitstekend in een pot met kerstrozen en sneeuwklokjes. Of elke andere bloeier naar smaak.
  Op de foto: Ophiopogon planiscapus ‘Nigrescens’.
 2. Groene vingers
  Kweken wordt een nóg fijnere hobby als je het op stahoogte kunt doen. Met deze hoge kweekbak laat je je groente- en fruitstekjes uitgroeien tot de lekkerste exemplaren.
  Easyday kweektafel, 78x76x37 cm, € 37,99 (intratuin.nl).
 3. Nesteldrang
  Grote kans dat de vogels in je tuin nu druk zijn om een nestje te maken voor hun eieren. Met dit keramieken ei vol organisch nestmateriaal help je ze.
  Fiësta Nester € 9,99 (winkel.natuurpunt.be).
Janneke KlunderGap Photos

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden