Slechte wifi-verbinding? Dat kan door je lampen komen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Slechte wifi-verbinding? Dat kan hierdoor komen

Weinig zo vervelend als een slechte wifi-verbinding. In huis kunnen nogal wat voorwerpen de wifi verstoren, maar wist je dat dit ook door je lampen kan komen?

Het betreft dan specifiek led-lampen.

Slechte wifi-verbinding door led-lampen

We stappen steeds meer over op duurzame led-verlichting in plaats van gloeilampen. Heel goed, maar die led-lampen kunnen je wifi-verbinding dwarsbomen. Net als je tv-, radio- en telefoonverbinding. Dit is vooral bij wat oudere en goedkopere led-lampen het geval, zo meldt Agentschap Telecom aan De Telegraaf. Wil je uitzoeken of jouw led-lampen inderdaad je wifi-verbinding verstoren? Zet ze dan uit en check of je internet dan beter werkt. Heb je inderdaad een betere verbinding als die lampen uitstaan, dan is het verstandig om andere led-lampen aan te schaffen of zelfs een specialist naar je lichtinstallatie te laten kijken.

Geen goedkope buitenlandse led-lampen

Je kunt dus beter voor een iets duurdere, kwalitatieve led-lamp gaan, adviseren experts. Koop liever geen goedkope lampen via buitenlandse websites. Schaf alleen led-lampen met een keurmerk aan: die producten voldoen aan de wettelijke normen, waaronder dat ze de rest van je verbindingen niet verstoren. Een goedkoop lampje op de wc kan niet veel kwaad, maar led-verlichting in je woonkamer of kantoor is al een stuk belangrijker.

Wifi-verbinding verbeteren

Er kunnen nogal wat voorwerpen je wifi-verbinding verstoren en dat kan een enorme irritatiefactor zijn. Daarom: 5 tips om de wifi in huis verbeteren.

Bron | De Telegraaf, NOS
Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden