null Beeld

Plantenliefhebbers opgelet: met de Kneusjesbox red je ‘zielige’ planten

Als gevolg van de coronacrisis worden veel planten en bloemen weggegooid, omdat deze niet meer naar het buitenland geëxporteerd kunnen worden. Zonde! De webshop Plantje.nl bedacht een oplossing: de Groene Kneusjesbox.

Hiermee krijg je een heleboel planten voor een héél leuk

prijsje, en je redt deze planten ook nog eens van de dood.

Overschot aan planten

In de plantenhandel worden veel planten weggegooid. Planten die niet ‘mooi’ genoeg zijn voor de verkoop, of simpelweg te lang in de schappen hebben gestaan. Tijdens de coronacrisis gebeurt dit meer dan ooit. Omdat de meeste landen op slot zijn gegaan, stond de export van de sierteelt tijdelijk stil. Met als gevolg een overschot aan planten, die allemaal weg moesten worden gegooid. Zonde natuurlijk! Met de Groene Kneusjesbox worden deze zielige, ongewilde planten gered.

Planten met een foutje

De naam Kneusjesbox zegt het al: een aantal planten die je krijgt zijn niet perfect. Ze hebben een klein schoonheidsfoutje of kunnen wel wat liefde gebruiken. Maar dat betekent niet dat ze niet om te toveren zijn tot stralende, gezonde planten. Een leuke uitdaging voor iedereen met groene vingers en een liefde voor planten. Bovendien is dit een leuke manier om je collectie planten aan te vullen: je krijgt maar liefst tien tot twaalf planten in de box. En dat voor maar € 23,95! Extra leuk: je weet van tevoren niet welke planten erin zitten. Zo kun je verrast worden met een heel nieuw of bijzonder soort.

Onbekende planten?

Zitten er plantensoorten in de box die je niet kent, waardoor je niet weet hoe je ze moet verzorgen? Dan hebben we een tip: download de app Plantsnap. Deze app herkent planten op basis van foto’s, waardoor je vervolgens kunt opzoeken wat voor verzorging deze plantensoort nodig heeft. Wel zo handig als je een ‘kneusje’ op moet lappen. Pas bij de box ook op met kleine kinderen of huisdieren, want er wordt namelijk geen onderscheid gemaakt tussen giftige en niet-giftige planten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | iStock

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden