Margriet logo
null Beeld

Kun je een natte was een nachtje in de wasmachine laten zitten?

Lig je net lekker in bed, dringt tot je door: je bent de was vergeten uit de wasmachine te halen! Moet je er nu echt uit om hem op te hangen, of mag de natte was heus wel een nachtje in de wasmachine blijven zitten? Een Amerikaans nieuwsstation vroeg huishoudgoeroe Martha Stewart om opheldering.

Je kunt natuurlijk je moeder of een vriendin bellen, maar als je 's avonds laat eindelijk doodmoe op bed ligt, is het wel zo makkelijk om je vraag op een internetforum te stellen. Zo wilde de Amerikaanse moeder 'melonyelon' deze maand graag van andere forumgebruikers op mumsnet.com horen dat ze echt niet haar bed uit hoefde om de was op te hangen. Ze kreeg vervolgens echter zo veel tegenstrijdige reacties, dat zelfs de Amerikaanse Today Show zich ermee begon te bemoeien!

Martha Stewart: 'Een nachtje kan prima'

Het nieuwsstation besloot daarop de ultieme huisvrouw Martha Stewart om opheldering te vragen. Tot ieders opluchting antwoordde zij dat je een natte was 'prima' een nachtje in de wasmachine kunt laten zitten. "Je moet er geen gewoonte van maken en je kunt de was ook echt niet een week laten zitten," aldus Martha aan de telefoon, "maar één nachtje kan geen kwaad. Als je het 's ochtends meteen in de droger gooit, is er waarschijnlijk niks aan de hand."

Muffe lucht

Een voordeel van de droger is dat hiermee ook vaak eventuele muffe luchtjes verdwijnen. Heb je geen droger of gaat het om de fijne was? Wasmachine.nl adviseert dan de was op te hangen en een textiel-verfrisser te gebruiken. Even kort inspuiten en klaar.

'Gebruik je neus'

Toch bang dat de was echt onfris is geworden? Een goede hygiënetest is volgens Martha om je neus te gebruiken. "Schimmels en bacteriën hebben een penetrante lucht, dus als de was vies ruikt, weet je genoeg." Het beste is dan om de was op minimaal zestig graden te wassen en daarna meteen op te hangen. Een kort programma is voldoende.

Schone wasmachine scheelt een boel

Goed om te weten: in een schone wasmachine zal de was minder snel stinken. Maak daarom regelmatig de wasmachine schoon, want voorkomen is beter dan genezen.

Bron | msn.com, Welingelichte Kringen

Beeld | iStock

Nog meer huishoudtips

Bekijk ook

Zo voorkom je pluisjes op je trui!

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden