null Beeld

Hangende bloemen? Gebruik een rietje!

Limonade drink je met een rietje, maar wist je dat je met een rietje nog veel meer kanten op kunt? Denk bijvoorbeeld eens aan:

Voedsel vacuüm verpakken

Door voedsel te verpakken in een plastic zakje, blijft het langer vers. Maar als je het vacuüm verpakt, gaat het nog langer mee. Je kunt de plastic zak zelf vacuüm maken door met een rietje de lucht eruit te zuigen. Terwijl je aan het rietje zuigt, maak je het zakje langzaam dicht in de richting van het rietje.

Sieraden bewaren

Als je niet wilt dat je fragiele kettinkjes in de knoop raken, kun je ze bewaren in een rietje. Door verschillende kleuren rietjes te gebruiken weet je exact welk sieraad in welk rietje schuilt.

Hangende bloemen

Beginnen je bloemen te hangen? Je kunt ze eenvoudig ‘liften’ door de stengels door een rietje te steken en die in de vaas te plaatsen. Het staat daarnaast ook nog eens leuk, vooral als je verschillende kleuren rietjes gebruikt.

Fluiten maar

Een rietje is ook simpel speelgoed voor kleine kinderen. Je kunt er namelijk eenvoudig een fluitje van maken door in de lengte kleine gaatjes te knippen. Het mondstuk maak je aan het einde van het rietje door er een punt van te knippen. Bekijk ook onderstaande video.

Bewaarzakjes

Wil je kleine hoeveelheden suiker, zout of specerijen waterdicht bewaren? Je kunt ze eenvoudig bewaren in een rietje door de uiteinden te sealen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een strijkijzer en een stuk aluminiumfolie. Je plaatst de aluminiumfolie op het uiteinde van het rietje en strijkt er vervolgens overheen met een strijkijzer. Het plastic van het rietje smelt dan vast. Vervolgens strooi je de inhoud in het rietje en maak je de andere kant op dezelfde manier vast.

Trechter

Heb je een smalle trechter nodig? Je kunt aan sommige bestaande trechters eventueel een rietje bevestigen zodat het bereik wordt verlengd of het trechteren makkelijker gaat.

Tandenstoker

Geen tandenstoker bij de hand? Door een scherpe punt van het rietje te maken kun je ook goed tussen je tanden komen.

Bellenblazer

Leuk voor de kinderen. Maak een sopje van water en afwasmiddel. Laat vervolgens de kinderen het rietje in het sopje dippen en door het rietje blazen. Het resultaat: de mooiste zeepbellen!

Snoeren ordenen

Snoeren achter bijvoorbeeld die kast met apparaten kun je makkelijk markeren met een rietje. Knip het rietje in stukjes van ongeveer 3 cm en knip de stukjes in de lengte door. Je kunt ze nu eenvoudig om de snoeren schuiven en voorzien van een omschrijving, bijvoorbeeld ‘dvd-speler’. Zo weet je voortaan exact welke snoeren waar naartoe gaan. Je kunt hiervoor overigens ook broodclipjes gebruiken.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden