null Beeld

Een beetje vrolijkheid in huis? Déze bloemen kun je dan het beste kiezen

Een bloemetje krijgen óf geven is natuurlijk altijd heel leuk, maar vooral in deze tijd kunnen we wel wat vrolijks gebruiken in huis. Maar weet jij eigenlijk welke betekenis verschillende soorten bloemen hebben? En welke boodschap de kleur van jouw bos bloemen eigenlijk achterlaat?

Zo wens je iemand met een lelie veel rust en reinheid, en is een groene bloem een teken van hoop en leven.

Bloemsoorten

Wil je iemand juist opvrolijken, beterschap wensen of je liefde voor diegene uitspreken? Elke soort bloemen heeft namelijk zijn eigen betekenis. Als je iemand wilt opvrolijken in deze vreemde tijd, kun je bijvoorbeeld het beste gerbera’s sturen. Een liefdesboeket kan het beste bestaan uit traditionele rozen. En voor gezondheid en geluk kies je het beste voor een mooi boeket met chrysanten.

Lees ook: Waarom je altijd een bos bloemen op tafel moet hebben staan

Welke kleur?

Maar niet alleen de soort bloem is belangrijk, ook de kleur is veelzeggend. Zo staat rood voor – niet verrassend - de liefde, romantiek en verleiding, maar ook voor kracht. Roze bloemen stralen meer blijdschap uit, maar ook tederheid en een hoopvol gevoel dat het licht weer zal doorbreken. Oranje en geel geven veel energie, en staan voor gezelligheid en vriendschap. Groene bloemen geven hoop voor de toekomst, en brengen bijvoorbeeld juist echt de lente in huis. Witte bloemen zijn puur en onschuldig: die kun je eigenlijk altijd en aan iedereen geven.

Combinaties

Dus wil je iemand opvrolijken en laten weten dat er echt weer betere tijden aan zullen komen? Stuur dan bijvoorbeeld roze gerbera’s. Als je juist de boodschap van gezondheid en energie wil sturen, kun je beter gaan voor een boeket met gele of oranje chrysanten. En om iemand liefde te tonen, blijkt nog altijd het klassieke boeket met rode rozen een groot succes te zijn. Weet je niet precies wat je in jouw situatie het beste kan kiezen? Dan doet een gemengd boeket met lelies het altijd wel goed, vooral ook als er veel wit in verwerkt is.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Topbloemen.nl

Beeld | iStock

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden