null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit is de beste plek om het voerbakje van je kat neer te zetten

Waar heb jij het drink- en voerbakje van je kat staan? Dikke kans dat je ze ergens op een rustig plekje dicht tegen de muur hebt geschoven, zodat je huisvriend zo min mogelijk wordt gestoord bij het eten of drinken. Maar dat vindt hij helemaal niet zo fijn!

Katten houden namelijk van overzicht, weet Amerikaanse kattenexpert Nicky Trevorrow. Laat daarom minstens dertig centimeter ruimte tussen de muur en het drink- en voerbakje, zodat je kat of poes met zijn rug naar de muur water kan drinken en de rest van de kamer kan overzien. Wel graag op een rustig plekje, zodat poeslief ongestoord kan eten en drinken. En niet in de buurt van de kattenbak. Wij eten tenslotte ook niet graag in onze eigen wc-luchtjes.

Gevoelige snorharen

Ook de vorm van drink- en voerbakje is belangrijk. Zo vindt onze gevoelige huisvriend het helemaal niet zo fijn als zijn snorharen de zijkant raken. Vooral oudere katten met diabetes schijnen hier extreem gevoelig voor te kunnen zijn. Leg het eten daarom bijvoorbeeld op een schoteltje (of een laag schaaltje als hij alles eroverheen gooit) en kies bij voorkeur voor een ovaalvormig, laag drinkbakje.

Niet bij de drinkbak!

Veel mensen zetten het water en voer van hun kat naast elkaar. Of ze kopen zo'n handig bakje dat voeder- en waterbakje ineen is. Niet doen! Praktisch voor onszelf misschien, maar katten hebben hun drinken en eten het liefst zo ver mogelijk uit elkaar, aldus de kattenexpert. Zoek daarom twee rustige plekjes op in huis, ver uit elkaar, een end van de kattenbak en op dertig centimeter afstand van de muur. Zo eet en drinkt je kat nog lang en gelukkig.

Bron | Stichting Katimo

Lees ook

Artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen? Kijk op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden