null Beeld Getty Images/EyeEm Premium
Beeld Getty Images/EyeEm Premium

Deze nieuwe bloem verandert maar liefst drie keer van kleur

Houd jij van kleur in je tuin, op je balkon en in huis? Dan klinkt een nieuw soort hortensia je vast als muziek in de oren, want de bloemen van de Magical Jewel Hydrangea veranderen in de bloeiperiode maar liefst drie keer van kleur.

Van roze naar blauw naar rood. Dat wordt een kleurspektakel.

Magische nieuwe hortensia-kleur

Hydreangea is de Latijnse naam voor hortensia. Letterlijk vertaald heet deze nieuwe plant dus de magische juweel hortensia. Als je de doorsnee hortensia een beetje kent, weet je dat 'ie blauw en roze kan kleuren. Dit hangt af van de zuurgraad van de grond en kun je ook beïnvloeden. Het bijzondere, en volgens de makers zelfs magische, aan de Magical Jewel Hydrangea is dat de bloemen uit zichzelf van kleur veranderen. En niet alleen in roze en blauw, maar ook nog eens in rood.

Lees ook:

Hortensia van kleur veranderen? Dat kan met deze wisseltruc!

Zes maanden lang bloeien

Je kunt de Magical Jewel Hydreanga het best in de lente planten, maar je kunt het gerust ook nog tot en met september doen. In elk geval tussen maart en oktober; dit is de bloeiperiode. En daarmee is de bloeiperiode van de magische hortensia een stuk langer dan die van de normale hortensia. Die bloeit namelijk van juli tot en met september, drie maanden minder dus.

Magical Hydreanga buiten

Wil je de plant in je tuin? Dan kun je 'm het best op een schaduwrijke plek planten. Geef de Magical Jewel Hydreanga regelmatig water, zeker als het warm is. Liever een paar keer per week een flinke plens dan elke dag een beetje water. Let er in elk geval goed op dat de grond vochtig blijft. Voor het mooiste resultaat is het goed om de Magical Jewel Hydrangea tijdens de bloeiperiode zo'n drie à vier keer kunstmest te geven.

Magical Hydreanga binnen

Koop je liever een Magical Jewel Hydreanga voor binnen? Zet 'm dan op een lichte plek, vlakbij een raam. Geef de plant hier een keer per week water. Let erop dat je de bloemen niet nat maakt: je wilt de bolle bloemen natuurlijk zo mooi mogelijk houden. En let ook op dat je niet té gulzig bent met water geven. Zoals voor veel kamerplanten geldt, kunnen kunnen de wortels sterven als er te veel water achterblijft in de pot. De bloemen en bladeren gaan dan slap hangen. Dit doen ze overigens ook als de aarde te droog is.

Waar kun je de Magical Jewel Hydreanga kopen?

Je kunt de Magical Jewel Hortensia vanaf 24,99 euro kopen op www.magicalhydrangea.com. Ze zijn van maart tot en met september ook bij verschillende tuincentra beschikbaar, zoals Intratuin en Eurofleur, maar ook kleinere filialen. Check een overzichtje daarvan hier door 'The Netherlands' te selecteren.

Bron | magicalhydrangea.com, vtwonen.nl, roomed.nl

Beeld | Getty Images

Faye HeijnisGetty Images/EyeEm Premium

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden