Margriet logo
null Beeld

Deze kamerplanten maken je productiever

Mocht je nog een reden zoeken om meer groen in huis te halen, dan hebben we er een gevonden: kamerplanten maken je productiever. En zeker nu we voorlopig nog zo veel mogelijk thuiswerken, is dit de ideale kans om je thuiskantoor om te toveren tot een echte urban jungle.

De meeste kamerplanten zijn al goed voor de luchtzuivering in huis, maar de onderstaande kamerplanten maken je ook nog eens productiever.

Kamerplanten maken je productiever

Planten zetten water, zonlicht en CO2 om in zuurstof en werken dus luchtzuiverend. Maar ze doen meer: zo reguleren ze de warmte in de kamer en absorberen ze geluiden, wat natuurlijk helpt als je je goed wil concentreren. En die concentratie is weer goed voor je mate van productiviteit. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat als je veel achter je beeldscherm zit, kamerplanten je productiviteit tot wel 15 procent meer stimuleren dan zonder planten. En ook je creativiteit krijgt een oppepper.

Daarnaast blijkt het ook een gevoel van vermoeidheid en stress bij werknemers weg te nemen. Doordat kamerplanten daarnaast ook klachten zoals hoofdpijn wegnemen, stimuleert het ook nog eens je prestatievermogen.

Epipremnum aureum

Tijd om dus wat meer groen in je (thuis)kantoor te introduceren. Een van de beste planten om dit te doen is de epipremnum aureum. Deze behoort in de top 10 van NASA van de meest luchtzuiverende planten. Deze kamerplant filtert de benzeen en formaldehyde in je huis of kantoor, en dit is bevorderlijk voor de productiviteit.

Monstera deliciosa

Een populaire kamerplant is de monstera deliciosa, voor veel mensen ook wel bekend als de gatenplant. Ook deze kamerplant is goed voor luchtzuivering, en reguleert daarnaast ook nog het klimaat binnenshuis. En ook dat neemt weer klachten weg die je productiviteit in de weg kunnen staan. Daarnaast is deze groene vriend ook nog eens hartstikke hip en fleurt ‘ie je interieur in een handomdraai op.

Lees ook: Groeien je planten maar niet? Probeer dit trucje eens

Acreca palm

Deze palmplant is een echte sterspeler onder de kamerplanten. Deze plant kan goed tegen het klimaat binnen en zorgt vooral overdag voor veel extra zuurstof. En dat kunnen je hersenen natuurlijk goed gebruiken voor de productiviteit. Daarnaast zuivert ook deze kamerplant de lucht en filter ook nog eens de giftige stoffen. Oh, en hij is ook nog eens super makkelijk te onderhouden. Hoef je dus tijdens werktijd niet je groene vingers te laten zien.

Sanseveria

Als laatste is ook de sanseveria een kamerplant die niet in het rijtje mag ontbreken. Misschien brengt ‘ie je wat nostalgische gevoelens, aangezien deze plant vooral in de jaren ’70 erg populair was. Tijd voor een comeback want deze kamerplant, die vooral ’s nachts luchtzuiverend werkt, is niet alleen handig voor in de slaapkamer, ook op je (thuis)kantoor verdient ‘ie een plekje. Productiviteit gegarandeerd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin, Sprout

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 23 ligt in de winkel! Met als extra een spannende zomerthriller om te lezen in de zon. Maar ook: zomer-beautytips van BN'ers, schoenentrends voor het komende seizoen, de lekkerste aardbeienrecepten en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden