null Beeld

Deze exotische plant wordt de trend van aankomende winter

Een leuke kamerplant geeft ontzettend veel sfeer aan je woonkamer. En omdat er de laatste jaren veel verschillende exotische planten gewoon in Nederland te verkrijgen zijn, hoef je niet ver te zoeken om een mooie te vinden. De meest trendy plant van dit seizoen komt helemaal uit Afrika.

De plant is alleen niet voor kleine appartementen bestemd...

Drakenbloedboom

Dé meest populaire plant van dit moment is namelijk de drakenbloedboom. De plant heeft zijn naam te danken aan de stekelige bladeren die naar boven groeien en een overgang maken in de kleur rood. Deze plant kan binnen erg groot worden. Handig dus om daar rekening mee te houden voordat je deze kamerplant aanschaft. Voor kleinere woningen kan het praktischer zijn om voor een subtielere plant van kleiner formaat te gaan.

Verzorging

De plant is gewend aan ruige klimaten zoals die in Afrika. Hierdoor kan hij wel tegen een stootje en vraagt de plant weinig verzorging. In helder, indirect licht groeit de plant het beste. Omdat de drakenbloedboom niet zo goed tegen fel zonlicht kan, is deze dus erg geschikt voor de donkere winterdagen. Wanneer het wat donkerder is, heeft de Afrikaanse plant weinig water nodig. Perfect dus voor mensen zonder groene vingers.

Lees ook:

Zo kun je een Aloë Vera plant het beste verzorgen

Water geven

Wanneer je de plant water geeft, is het erg belangrijk dat de grond helemaal droog is. Er mag onderin de pot ook geen laagje water meer staan. In de winter kan het dus zo zijn dat de plant maar een keer in de 4-6 weken water nodig heeft. Dit is afhankelijk van de temperatuur binnen en de hoeveelheid licht die de drakenbloedboom krijgt. Als de grond na een aantal dagen na het geven van water nog steeds vochtig voelt, is er wat minder water per gietbeurt nodig. Bij twijfel is het voor deze plant beter om minder water te geven dan te veel. Bij te veel water kan er wortelrot optreden. Dit is dan ook te zien aan de bladeren die bruine vlekjes zullen krijgen.

Populairste soort

De populairste soort van de drakenbloedboom is de Maginata. Dit is een versie met de rode randjes langs de bladeren. Maar er zijn nog veel meer mooie soorten van deze boom, zoals de Deremensis. Deze heeft grijs/groene bladeren met witte strepen. Voor mensen die een wat kleurrijkere plant willen is de Song of India ideaal. Omdat deze wat beter tegen zonlicht kan, kan deze plant in sommige gevallen een uitkomst zijn.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Libelle, 123planten.nl

Beeld | iStock

null Beeld

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandan t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Marin Noomen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden