null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Déze dingen kun je beter niet op je vensterbank zetten

De vensterbank is natuurlijk een prachtige tentoonstellingsplek voor planten en accessoires. Toch kun je er beter maar goed over nadenken welke spullen je op jouw vensterbank zet. Er zijn namelijk dingen die je beter niet op je vensterbank kunt zetten.

Het kan in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn.

Niet op de vensterbank zetten

In het verleden zagen we veel vensterbanken vol met planten, kunst, keramiek en snuisterijen. Maar wanneer je er te veel spullen plaatst, wordt het al snel rommelig en ongeordend. Daarnaast blokkeer je met een overvolle vensterbank het daglicht. Tegenwoordig is de trend om de vensterbank zo leeg mogelijk te laten met een paar leuke accessoires. Daarom kun je de volgende dingen beter niet op de vensterbank zetten.

Lees ook:

Deze kruidenplantjes kun je het hele jaar door binnenshuis kweken

Voedsel

De vensterbank heeft te maken met temperatuurschommelingen doordat deze vlakbij het raam staat en vaak een verwarming onder zich heeft. Het is daarom niet handig om er etenswaren op te bewaren. Voedsel, bijvoorbeeld fruit of schaaltjes met snoep, bederft namelijk sneller door het zonlicht of de warmte van de verwarming en dat is natuurlijk zonde. Daarnaast kunnen er ongewenste insecten gemakkelijk door het raam naar binnen komen.

Breekbare spullen

Voorkom dat je breekbare spullen bij (open) ramen neerzet. Als je het raam openzet, kunnen kwetsbare items al door een kleine windvlaag vallen en kapot gaan. Daarnaast is het niet verstandig om spullen met spiegelende of reflecterende oppervlakken op de vensterbank te leggen. Zonnestralen kunnen door deze spullen naar binnen worden gereflecteerd, wat brand kan veroorzaken.

Schoonmaakproducten

Doordat de temperatuur op de vensterbank continu verandert, is het niet verstandig om schoonmaakmiddelen op de vensterbank te laten liggen. De chemicaliën kunnen namelijk minder krachtig worden.

Lees ook:

Zo kun je een Aloë Vera plant het beste verzorgen

Kaarsen

Kaarsen smelten direct zodra er zonlicht op schijnt. De lonten zakken vervolgens in de gesmolten was waardoor het onmogelijk is om de kaarsen nog aan te krijgen. Deze zijn dus niet meer bruikbaar en kun je weggooien. Zonde!

Boeken

Boeken en tijdschriften kunnen bij een langdurige periode van blootstelling aan de zon of hitte verkleuren. Verplaats deze items daarom liever naar een tafel uit de zon.

Houd je vensterbank zo leeg mogelijk

Voorkom dat je vensterbank een plek wordt waar continu rommel ontstaat. Probeer daarom je vensterbank zo leeg mogelijk te houden, op uitzondering van een accessoire, een leuke vetplant of Aloë Vera na. Deze planten zijn gewend aan warmere temperaturen en daardoor goed in staat om vocht vast te houden.

Bron | Apartment Therapy

Beeld | Getty Images

null Beeld

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Tanja van KempenGetty Images/EyeEm

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden