null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Beter slapen? 5x zo kun je je slaapkamer feng shui maken

Slaap je slecht? Dan hebben wij elders op deze website tal van praktische tips voor je. Maar ben je bereid om de oplossing in een meer spirituele hoek te vinden, lees dan vooral hier even verder.

Misschien gaat feng shui jou wel helpen.

Feng shui in je slaapkamer

Feng shui is een eeuwenoude filosofie, die leert hoe je omgeving je geluk kan beïnvloeden. En daar heb jij zelf invloed op, door middel van de inrichting van je huis. Van de woonkamer tot en met de slaapkamer. Volgens de leer, kun je met de volgende vijf kleine aanpassingen je slaapkamer al feng shui. maken:

1. Zet je bed niet pal tegenover de deur

Volgens de feng shui-richtlijnen, kun je je bed het best niet recht tegenover je slaapkamerdeur plaatsen. Het liefst een tikkeltje naar links of rechts. Zo heb je in theorie meer controle: je ziet direct wie er binnenkomt, maar diegene ziet jou niet meteen. Als je slaapkamerruimte het dus toelaat, kun je je bed het best iets verder van de deur plaatsen. Het scheelt al dat veel deuren niet precies in het midden van een muur zitten.

2. Breng de juiste kleuren in je slaapkamer aan

In je slaapkamer wil je kleuren waar je van ontspant. Dit kan voor iedereen heel verschillend zijn. Waar de één helemaal zen wordt van wit, vindt een ander juist z'n rust bij zwarte muren. Als je slaapproblemen hebt, kun je naast die basiskleuren het best voor neutrale, lichte kleuren gaan. Maar voor knalkleuren als rood valt ook wat te zeggen. Bijvoorbeeld als je veel romantiek en meer actie in je slaapkamer wilt. "Kleuren als rood brengen veel energie in een ruimte", vertelt feng shui-expert Dana Claudat aan Good Housekeeping. "Je hebt niet veel van deze kleuren nodig om dat effect te krijgen."

3. Bewaar geen rommel onder je bed

Het aanzicht van een opgeruimd huis, zorgt sowieso voor meer rust in je hoofd. Maar ook onzichtbare rommel kan een boosdoener voor jouw ontspanning zijn. Schuif jij rommel onder je bed? Ai, dat kan volgens feng shui van slechte invloed op je nachtrust zijn. Je slaapt dan op rommel, en dat idee alleen al klinkt niet echt fijn, toch?

4. Houd bepaalde boeken buiten je slaapkamer

Staat er een boekenkast op jouw kamer, of ligt er een stapel op je nachtkastje? Ga dan eens kritisch na wát voor boeken dit precies zijn. Vraag je af: zou ik over dit boek willen dromen? Is het antwoord nee, bijvoorbeeld als het boek gaat over werk of een verschrikkelijk drama, dan kun je het misschien beter in je woonkamer plaatsen.

5. Zorg voor symmetrie in je slaapkamer

Van balans in je leven, krijg je rust. Náchtrust, ook. Zorg er daarom ook voor dat je slaapkamer in balans is. Nou houdt niet iedereen ervan als alles supersymmetrisch is. Tuurlijk hoeft het allemaal niet zo strak. Maar het zou volgens feng shui al veel doen als je twee nachtkastjes naast je bed hebt staan. Als je een partner hebt, weerspiegelen deze jullie persoonlijke ruimte in de kamer, die in harmonie met elkaar is.

Doe wat goed voelt

We hebben je net de feng shui-richtlijnen gegeven, maar voelen die niet goed als je ze eenmaal in je slaapkamer hebt toegepast? Draai het dan gewoon weer terug. Uiteindelijk is iedereen anders en wil het niet zeggen dat iedere feng shui-regel voor jou werkt. Heb geduld in dit proces. Schuif wat, probeer wat: zolang jíj je er maar goed bij voelt. Dat is namelijk óók al feng shui.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Good Housekeeping

Beeld | iStock

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden