null Beeld

6 redenen waardoor je badkamer kleiner lijkt dan ‘ie is

Kom jij tot rust in de badkamer, is het een ontmoetingsplek tijdens het tandenpoetsen of is het puur de plek waar je onder de douche springt? Hoe je de badkamer ook gebruikt, genoeg ruimte hebben is fijn. Maar de badkamer is vaak niet de grootste ruimte in huis.

Heb je je wel eens bedacht dat het aan deze 6 redenen kan liggen dat je badkamer kleiner lijkt dan 'ie is?

1. Een douchegordijn met print

Wil je een ruimte groter laten lijken, dan kies je meestal voor lichte kleuren aan de muur en op het plafond. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de badkamer. Een druk of donker douchegordijn kan de ruimte die je in de badkamer hebt er kleiner uit laten zien. Kies dus voor een lichtgekleurd douchegordijn met een subtiele print.

2. Verruil je dikke handdoeken

Heb jij ook van die heerlijk dikke, pluizige handdoeken in de badkamer liggen waar je helemaal in verdwijnt? Zo mooi en fijn als ze zijn, ze nemen ook een hoop ruimte in, zowel opgevouwen als hangend aan de muur. Door dunne (linnen) handdoeken op te hangen of neer te leggen oogt de badkamer automatisch een stuk ruimer.

3. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, wil je hier juist voor groot gaan. Hang een grote ronde spiegel boven de wasbak of laat een langwerpige spiegel over de gehele muur naar beneden lopen. Spiegels laten een ruimte groter lijken en brengen meer (dag)licht naar binnen.

4. Badkamermeubilair

In de badkamer heb je aardig wat spullen nodig om je dagelijkse ochtend- en avondritueel uit te kunnen voeren. Daarom wil je waarschijnlijk al gauw de nodige kastruimte hebben, waar naast de handdoeken ook al je make-up, douche- en badspullen in passen. Toch is het advies om hier weer voor klein in plaats van groot te gaan. Heb je toch aardig wat spullen die je er kwijt wilt? Ga voor open kasten met manden en dozen. Dit oogt ruimtelijker dan dichte, grote kasten.

Lees ook: Aan déze badkamergewoonten ergeren mannen en vrouwen zich het meest

5. Houd de badkamer licht van kleur

Zoals genoemd bij punt 1 is de badkamer niet bepaald de ruimte die je donker in wilt richten. Houd de muren en plafond waar mogelijk zo veel mogelijk licht en fris van kleur. Wil je toch een beetje kleur aanbrengen? Kies dan voor mooie accessoires of verf maar één muur in een (niet al te donkere) kleur.

6. Ruim alles uit de weg

Staat bij jou de wasmand (of wasmanden) in de badkamer? Een logische plek, maar die mand kan ook behoorlijk wat ruimte innemen. Probeer dit ruimtelijker in te richten door in plaats van een mand een waszak aan de muur te bevestigen.

Bron | Roomed

Beeld| Getty Images

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden