null Beeld

4 tips om het eens te worden over de slaapkamertemperatuur

Voor sommigen kan het een dagelijks terugkerend discussiepunt zijn: de slaapkamertemperatuur. Terwijl jij het liefst in een warme slaapkamer slaapt, verkiest manlief een koude slaapkamer. Dit kan erg vervelend zijn, want hierdoor slapen jullie beiden niet goed.

Met deze vier tips worden jullie het voorgoed eens over de slaapkamertemperatuur. En ga je beiden een fijne nachtrust tegemoet:

1. Sluit een compromis over de slaapkamertemperatuur

Wanneer je een compromis kunt sluiten, is het probleem vaak snel opgelost. Slaapt hij het beste als het 15 graden Celsius is, maar kun jij pas slapen als het 25 graden Celsius is? Kies dan de gulden middenweg en zet de thermostaat op 20 graden. Werkt dit niet voor jullie? Probeer dan om te wisselen. De ene keer slapen jullie met het raam open, de nacht daarop met de verwarming aan.

2. Extra grote deken

Word jij altijd wakker van de kou, omdat je partner alle dekens “weer” heeft gestolen? Koop dan een extra grote deken of twee losse dekens. Wanneer je ieder een eigen deken hebt weet je zeker dat je de hele nacht lekker warm ligt. Bijkomend voordeel: jij kunt je lekker instoppen, terwijl je partner het warm heeft en zijn deken afdoet, zonder dat jij nu in de kou ligt.

Lees ook: Tien onsmakelijke feiten over je slaapkamer

3. Koop een groter matras

Hebben jullie geen problemen met de deken maar met elkaars lichaamswarmte? Dan kan een groot matras de oplossing zijn. Zo kan de persoon die houdt van koele temperaturen niet gestoord worden door de ander zijn lichaamswarmte én een grote berg dekens.

4. Maak strategische laagjes

Je kunt het ook strategisch aanpakken en in laagjes denken. Zo kan degene die het vaak koud heeft een pyjama aandoen tijdens het slapen. Wil je het helemaal goed doen, kies dan voor een elektrische deken. Deze zorgt ervoor dat de kant van degene die het koud heeft alvast wordt opgewarmd. Wanneer de wensen niet heel ver uit elkaar liggen, kun je ervoor kiezen om een extra deken op het voeteneind neer te leggen, voor in het geval van nood.

Bron | Goed gevoel

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Lichelle Roozeboom

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden