Margriet logo
De eerste dagen van Margriet Winterfair. Beeld David Stegenga
Beeld David Stegenga

Dít waren de eerste dagen van Margriet Winterfair

De eerste dagen van Margriet Winterfair zitten erop en wat is het een feest! De afgelopen dagen zijn tienduizenden bezoekers naar de Brabanthallen in Den Bosch gekomen om te shoppen, te genieten van lekker eten en drinken, te swingen tijdens optredens van bekende artiesten en nog véél meer.

Zo ging het eraan toe op Margriet Winterfair sinds de opening vrijdag. Donderdag zijn we er nog! Kom je ook?

Feestelijke en indrukwekkende opening

Vrijdag werd de twintigste Margriet Winterfair officieel geopend door Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen en Daphne Deckers. Samen blikten zij terug op negentien Winterfair-edities en stonden zij stil bij de Internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Een feestelijke, maar ook indrukwekkende opening met een belangrijk thema. Benieuwd hoe de opening eruit zag? Je leest het in dit artikel.

Opening Margriet Winterfair 2022.  Beeld David Stegenga
Beeld David Stegenga

Bekende artiesten

Op het podium van het Margriet Theater hebben de afgelopen dagen al veel bekende artiesten gestaan. Zo stal Brownie Dutch een aantal dagen de show met verschillende feestnummers en er werd zelfs een polonaise ingezet. Maar ook optredens van Erik Mesie, Henk Dissel, Charly Luske, Ben Cramer, Gerard Alderliefste, YORI en Ria Valk zorgden voor een vol theater.

Ben je benieuwd welke artiesten nog meer komen optreden? Bekijk dan het programma op margrietwinterfair.nl/programma

Bingo met tombola

Op Margriet Winterfair spelen we elke dag bingo. Bij de tombola-stand proef je de sfeer van de grootste bingosite van Nederland én kun je meedoen met allerlei leuke spellen waarmee je een bingokaart kunt winnen. Hiermee maak je kans op prachtige prijzen, zoals een e-reader, JBL-speaker of een unieke tombola-badjas. Er is de afgelopen dagen al veel gespeeld, maar ook woensdag en donderdag kun je weer meedoen. Speel je mee?

Bingo in het Margriet Theater gesponsord door tombola. Beeld David Stegenga
Beeld David Stegenga

Workshops

De verschillende creatieve workshops op het Workshopplein zijn enorm populair. Er wordt van alles gemaakt, van prachtige kaarten tot mooie tekeningen. En er is ruimte om te leren: bijvoorbeeld bij de twee verschillende make-up-workshops, waarbij je een perfecte ooglook creëert voor de feestdagen. Heb je zin om deze week nog creatief aan de slag te gaan samen met je vriendin(nen), zus(sen), moeder of collega(‘s)? Kom dan naar Margriet Winterfair en schrijf je in voor leuke workshops bij de inschrijfbalie.

Groenplein

Op het Groenplein shop je prachtige planten én kun je meedoen aan de workshop van Romeo Sommers. Tijdens deze workshop geeft Romeo tips en tricks hoe je van je planten optimaal kunt genieten, wat de beste turfvrije potgrond is en welke biologische meststoffen er zijn. Tijdens Margriet Winterfair zijn een hoop mensen al met een prachtige plant naar huis vertrokken, dus sluit je zeker aan bij deze leuke en leerzame workshop.

Kookstudio

Tijdens de eerste dagen van Margriet Winterfair kon je in de kookstudio terecht voor een leuke masterclass over de wereld van wijn. Antoinette van De Wijnselectie leerde je hoe je een wijn kunt ‘ontleden’ en welke smaak de wijn voller, zachter of juist intenser maakt. En natuurlijk kon er ook geproefd worden.

Margriet Huis

In het Margriet Huis zijn al een hoop artiesten en bekende auteurs langsgekomen. Het publiek kon genieten van warme huiskamerconcerten van onder anderen: You, Me & the Other Folks, Abdel Essamani, Adil, Roel C. Verburg en To Twelfe. Verder kwamen er boeiende interviews voorbij met onder anderen auteurs: Marion van de Coolwijk, Dana Smit, Marian Mudder, Janneke Siebelink, Margôt Ros en Jeroen Kleijne, Linda Jansma, Nadine Barroso en Dieuwertje Blok. Dagelijks sloot DJ Je Moeder het programma af met een gezellige silent disco.

Ben je benieuwd naar het programma van het Margriet Huis voor de laatste dag? Je vindt het programma op margrietwinterfair.nl/programma

Het Margriet Huis op Margriet Winterfair. Beeld David Stegenga
Beeld David Stegenga
Lisa MancheDavid Stegenga

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden