Winnen! Maak kans op kaartjes voor De kunst van het lachen (verlopen)

Deel dit artikel:

Tot en met 18 maart laat het Frans Hals Museum voor het eerst ter wereld een overzicht zien van humor in de Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst. Wij mogen vijf keer twee kaartjes weggeven voor de tentoonstelling De kunst van het lachen.

Wat zo interessant/grappig is: pas in de afgelopen twintig jaar beginnen we zicht te krijgen op de volle breedte en diepte van de humor die in zeventiende-eeuwse schilderijen besloten ligt. En dat terwijl Nederlanders in die tijd écht bekend stonden om hun humor. In vergelijking tot bijvoorbeeld Rome en Parijs zien kunsthistorici geen vergelijkbare bloei van komische kunst in de Gouden Eeuw, waaruit we kunnen opmaken dat humor in de kunst iets typisch Nederlands is. Het Frans Hals museum presenteert nu voor het eerst een overzicht van de verschillende soorten humoristische schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

Humor in de Gouden Eeuw

Wil je graag naar deze tentoonstelling om de komische kant van historische topschilderijen te ontdekken? Margriet geeft vijf keer twee toegangskaarten weg. Kans maken? Vul vóór 12 februari aanstaande onderstaand formulier in.

Lees ook

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.