Winnen! Geniet van eerlijke chocolade tijdens de feestdagen (verlopen)

Deel dit artikel:

Chocolade, wie houdt er niet van? Een reep als tussendoortje voor wat extra energie of ’s avonds een stuk chocola bij de koffie of thee. In Nederland eten we jaarlijks wel 4,7 kilo chocolade per persoon. Ook tijdens de feestdagen genieten we van dit bruine (of witte) ‘goud’, van chocoladeletters tot chocolade kruidnoten en van kerstkransjes tot speciale bon bons.

Maar wist je ook dat cacao van miljoenen kleinschalige boeren komt? En dat veel van hen in extreme armoede leven en slechts een doller per dag verdienen? Daardoor staan deze boeren voor grote uitdagingen. ‘Hoe zorg ik voor voldoende eten?’ ‘Wie van mijn kinderen kan ik naar school sturen?’ Om maar eens wat zorgen te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de impact van klimaatverandering op hun cacaoproductie.

Fairtrade werkt er hard aan om de positie van cacaoboeren te verbeteren. Cacaocoöperaties krijgen voor de cacao die ze onder Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen tenminste de minimumprijs en een vaste premie. Dit geld investeren de boeren in productiemiddelen en trainingen, maar ook in betere gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen. Stap voor stap kunnen zij zo werken aan een betere toekomst.

Wil je ook genieten van Fairtrade chocolade?

We verloten vijf eerlijke chocolade pakketten de feestdagen. Vul snel onderstaand formulier in om kans te maken.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Met deze vijf planten in huis schijn je beter te slapen. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dat precies zit zodat je kunt kiezen welke van de vijf je een betere nachrust gaat bezorgen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.