null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Winnen: 20x een boek over koningin Máxima Zorreguieta (VERLOPEN)

Onze koningin Máxima wordt op 17 mei 50 jaar. We kunnen deze mooie leeftijd natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan, daarom geven wij twintig keer een boek over Máxima weg: tien exemplaren van Máxima Zorreguieta - Moederland door Marcia Luyten én tien exemplaren van Máxima, Meer dan Majesteit door Rick Evers.

Lees snel verder om te zien hoe je kans kunt maken.

'Máxima Zorreguieta - Moederland'

Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. De geschiedenis leert: wie trouwt met een vorst, wacht geen gemakkelijk leven. Wat maakt dat deze Argentijnse floreert aan een oud Europees hof?

Koningin Máxima werd vijftig jaar geleden geboren in een land in verval. Argentinië was zijn grootse toekomst misgelopen en vluchtte in nostalgie. De Argentijnse tragedie dringt de familie binnen wanneer haar vader toetreedt tot de militaire regering. Wat in Máxima’s jeugd vanzelfsprekend was, zal diepe sporen trekken in haar latere leven.

In Máxima Zorreguieta - Moederland, het eerste boek van een biografisch portret in twee delen, laat Marcia Luyten zien hoe koningin Máxima is gevormd door haar geboorteland. Door de grote geschiedenis van een land dat droomde van glorie, en door de kleinere geschiedenis van een familieband, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. Máxima waagt de oversteek van Buenos Aires naar Wall Street en de jetset van Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is geleverd.

'Máxima, Meer dan Majesteit'

Al jaren lang is koningin Máxima het populairste lid van het Nederlandse koningshuis. Maar hoe goed kennen we de koningin nu echt? Royaltyjournalist Rick Evers volgde haar een jaar lang van heel nabij en biedt in Máxima, Meer dan Majesteit een unieke blik achter de paleisdeuren, die normaal hermetisch gesloten blijven. Ook als de camera's uit zijn, ziet hij hoe Máxima zich met hart en ziel inzet voor onder meer de Verenigde Naties, het Oranje Fonds en als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Wat maakt haar zo succesvol en zo mateloos populair? Op basis van exclusieve gesprekken met de koningin en de mensen om haar heen schetst Rick Evers een onthullend portret. Máxima blijkt een workaholic die met haar werk zo veel mogelijk mensen wil bereiken, inspireren en motiveren. Tegelijkertijd is ze betrokken bij de grote lijnen én de kleinste details van het koningschap van haar man. Voortdurend balanceert ze tussen haar werk als koningin en haar taken als moeder van drie dochters. Zó dicht bij Máxima kwamen we nog nooit.

Kans maken?

Wil je kans maken op één van deze boeken? Vul dan je gegevens hieronder in en meld je aan voor de nieuwsbrief. De winactie loopt tot 27 mei.

Belangrijk: Vul bij opmerkingen in welk boek over Máxima jouw voorkeur heeft

null Beeld

Margriet 20 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: alles over koningin Máxima en haar favorieten, Dominique (51) heeft parkinson, pubers in huis: dag seksleven en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Beeld | Getty Images

Willem van KasterenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden