null Beeld

Winnen: 10x het boek ‘Viktor’ van Judith Fanto (verlopen)

In het boek 'Viktor' van Judith Fanto lees je het waargebeurde verhaal van de Weens-Joodse familie van Fanto. De familie Rosenbaum heeft namelijk een hoop familiegeheimen en de held van de familie wordt later alsnog doodgezwegen. Wat is er gebeurd?

Margriet mag 10 exemplaren weggeven van de roman t.w.v. €24,99.

'Viktor'

Het boek speelt zich af in 1914 waarin de zesjarige Viktor Rosenbaum het weeskind Bubi uit een vijver redt. Tussen hen ontstaat een levenslange vriendschap en Bubi wordt omarmd door de familie van Viktor. Viktor, die zich op latere leeftijd ontpopte tot rokkenjager en geen enkele opleiding afmaakte, werd de schande van de familie. Tot er in 1938 een keerpunt kwam en hij compleet veranderde in iemand die iedereen beschermde die hij liefhad.

Vele jaren na de tweede Wereldoorlog, in 1994, zit de angst bij de Weens-Joodse familie nog erg hoog. Geertje Rosenbaum, de jongste telg, snapt niet waarom haar familie nog steeds onderduikt en rebelleert tegen de angst en schaamte van hun achternaam. Ze is op zoek naar de reden waarom Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen wordt door zijn familie en gaat op onderzoek uit. En dan stuit ze op een allesbepalend familiegeheim.

Met Viktor schrijft Judith Fanto een waargebeurde familiegeschiedenis over de betekenis van familiebanden.

Winnen?

Wil jij kans maken op de roman Viktor van Judith Fanto? Vul dan onderstaande formulier in en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Beeld | iStock

Jaimy Boer
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden