Winnen! Maak kans op het boek Raadselvader van Jolande Withuis (verlopen)

Deel dit artikel:

Het boek Raadselvader vertelt het verhaal van De bekende schaakjournalist Berry. (1920-2009). Hij werd grootgebracht in een gereformeerd gezin. Als twaalfjarige raakte hij zijn geloof in God kwijt. Later werd hij communist en redacteur van het dagblad De Waarheid. 

Zijn dochter Jolande (1949) groeide op met haar vaders politieke overtuiging, maar ontwikkelde zich als volwassene tot een vermaard critica van het communisme. Die breuk met haar afkomst opende voor Jolande de weg naar het schrijverschap en de wetenschap, maar leidde tegelijkertijd tot een verwijdering tussen haar en haar vader.

Koude oorlog

Na zijn dood kon ze zich er niet bij neerleggen dat de man die zij als kind had vereerd, zich als persoon nauwelijks had laten kennen. Met behulp van onder meer zijn bvd-dossier reconstrueert ze in Raadselvader zijn levensgeschiedenis. Jolande haar scherpe en ontroerende ontleding van de verhouding tot haar vader weerspiegelt onze recente wereldgeschiedenis en biedt de lezer een blik van binnenuit op de Koude Oorlog: ‘Ik was vijf en wist: wij zijn de vijand.’

WINNEN!

Margriet mag 10 exemplaren weggeven van Raadselvader. Wil jij kans maken op dit boek? Vul dan vóór 6 december onderstaand winformulier in!

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief