Win: maak kans op een Gek van Geluk-wellness-verwenpakket!

Deel dit artikel:

Dé feelgoodfilm deze december is Gek van geluk, de nieuwe romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis. Margriet sprak met hoofdrolspeelsters Plien van Bennekom, Beppie Melissen en Carly Wijs over hun decembergeluksmomenten. Daarnaast geven we tien keer twee Gek van Geluk-wellness-verwenpakketten weg.

Carly Wijs (50) is actrice, regisseuse en schrijfster. Ze speelde vier jaar lang de rol van Tamar Mendelbaum in de serie Divorce en debuteerde vorig jaar met haar roman Het twijfelexperiment.

Sinterklaas
“Mijn moeder is Schotse en daarom heb ik het sinterklaasfeest niet van huis uit meegekregen. Ik haal het nu allemaal in, het is zo’n ongelooflijk leuk feest. Maar het mooist vind ik het schrijven van gedichten. Omdat je een soort recensie maakt van het afgelopen jaar, terwijl je ook iemand lekker op de hak mag nemen. Soms best grof, maar iedereen zit smakelijk te lachen. Dat een heel land gelijktijdig aan het dichten slaat, bestaat voor zover ik weet alleen in Nederland.”

Skivakantie
“Een skivakantie hoort er elk jaar bij. Dat vind ik veruit de leukste vakantie. Ik moet bewegen en sporten. De bergen geven mij energie. Ik pak gewoon de blauwe piste, ik ben niet zo’n enorme daredevil.”

Ratjetoe
“Elk jaar komt er een echte boom waar een ratjetoe aan versieringen in zit, die allemaal zelf zijn gemaakt. Zoals dennenappels, maar ook kinderprutsels van mijn zoon. Dit jaar gaat het er 
waarschijnlijk anders uitzien omdat ik in januari ga verhuizen naar mijn nieuwe huis en niet zeker weet of ik het red om die hele boom op en af te tuigen. Dat zou ik heel erg vinden, want ik houd enorm veel van mijn kerstboomtraditie.”

Kerstochtend
“Met mijn familie vieren we kerstochtend altijd groots met cadeaus en een uitgebreid ontbijt. Dat is de Schotse manier. Hier in Nederland geven ze cadeaus tijdens het avondeten. Dat vind ik niks. Niets lekkerder dan wakker worden en in je pyjama richting de kerstboom lopen.”

December
“Ik houd ervan als de dagen korter worden en dat het wat sneller donkerder wordt. Dan hoef je niet zo nodig de deur uit en kun je thuis een beetje hangen.”

Geluk
“Ik ben pas gelukkig als iedereen om mij heen blij is. Dan heb ik geen zorgen over of het wel goed met ze gaat. Verdriet mag er uiteraard zijn, daar ren ik niet voor weg, want ik zie dat graag als een kans om te groeien. Maar liever niet te veel verdriet, anders wordt het te zwaar.”

Mijn kerstwens aan Plien
“Ze is momenteel aan het jongleren met kleine kinderen en een waanzinnig drukke carrière. Ik gun haar voor het volgende jaar de mooiste rustmomenten in de woelige zee.”

Lees het hele interview met Plien van Bennekom, Beppie Melissen en Carly Wijs in Margriet nr. 50. Je kunt het hele interview ook online lezen via Blendle.

Tekst | Stephanie Brandes
Styling en productie | Sandra Kissels
Beeld | Esmee Franken
Haar en make-up | Romy de Borst

Winnen!

In samenwerking met filmmaatschappij Entertainment One Benelux en International Wellness Resorts geven we tien keer twee ‘Gek van Geluk’-wellness-verwenpakketten weg, met daarin twee kaartjes voor de film en twee toegangsbewijzen voor een wellnessresort naar keuze. Kans maken? Vul dan voor 21 december het winformulier in.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Door deze truc word je oude leren tas weer zo goed als nieuw.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.