Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Winnen

Winnen: 5X Het boek Mijn vader is een vliegtuig én twee filmtickets

black-clapper-board-and-popcorn-on-a-colored-background-with-free-space-for-text.jpg

Mijn vader is een vliegtuig, geregisseerd door Antoinette Beumer en gebaseerd op haar gelijknamige boek, is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Wij mogen zowel het boek als twee filmtickets weggeven.

Onthutsende ontdekkingstocht

Het verhaal van Mijn vader is een vliegtuig gaat over Eva. Ze lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Boekverfilming

In 2018 verscheen het gelijknamige boek van Antoinette Beumer. Een prijswinnende roman over onverwerkte trauma’s en de angst om controle over de werkelijkheid te verliezen, waarvan kleine gedeeltes zijn geïnspireerd op haar eigen jeugdjaren.

Cast

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Elise Schaap als Eva, Pierre Bokma als Eva’s vader Joost en Maarten Heijmans die vader Joost in zijn jonge jaren speelt. Na de vertoning op het Nederlands Film Festival in Utrecht zal de film vanaf 30 september in de reguliere bioscopen te zien zijn.

Winnen

Wil je kans maken op het boek en twee filmtickets van Mijn vader is een vliegtuig? Vul dan hieronder het winformulier in en meld je aan voor de nieuwsbrief. De winactie loopt tot 30 september.

Beeld | Getty

Ook interessant