Margriet logo
null Beeld Fotografie: Mark Uyl (portret Isa Hoes), Keke Keukelaar (portret Ronald Giphart).
Beeld Fotografie: Mark Uyl (portret Isa Hoes), Keke Keukelaar (portret Ronald Giphart).

PREMIUM

Mega winactie! We geven maar liefst 130 boeken weg

Zin in een goed boek? Deze titels zijn allemaal de moeite waard. Van de spannendste thrillers en de mooiste romans tot inspirerende levensverhalen en interviews.

Lees snel verder om te zien uit welke boeken je kunt kiezen en hoe je er één kunt winnen.

Dit zijn de boeken:

null Beeld

•5x De Chocoladevilla door Maria Nikolai (De Boekerij, t.w.v. € 20,99)

Judith Rothmann leeft voor het maken van chocolade. Als dochter van een chocolade-fabrikant droomt ze ervan ooit het familiebedrijf over te nemen. Maar haar conservatieve vader heeft een ander plan. Hij vindt een huwelijkskandidaat voor haar, die zij absoluut niet ziet zitten. Judith wil alleen de charmante Victor. Kiest ze voor de liefde?

•5x Nachtangst door Ronald Giphart (De Bezige Bij, t.w.v. € 20,99)

De eenzame Nederlandse schrijver P.J. Weber woont in New York. Van zijn pen alleen kan hij niet leven, daarom doet hij administratieve klussen voor een bedrijf. Op een avond wordt zijn werk wreed verstoord, er zijn inbrekers in het pand. Weber is doodsbang. Zijn telefoon is leeg, alleen de mail werkt nog. Terwijl de inbrekers dichterbij komen, begint hij met schrijven, over zijn leven, de dood van zijn ouders, het schrijverschap en seksueel misbruik.

•5x Het Kattencafé door Charlie Jonas (A.W. Bruna Uitgevers, t.w.v. € 17,99)

Op een knus buurtplein in Keulen brengt Charlie Jonas de personages uit zijn boek Het Kattencafé samen. Ieder met een eigen verhaal, zoals weduwe Susann die voor de laatste keer een reis naar Istrië wil maken, docent Leonie die – zonder ervaring met katten – de zorg voor poes Mimi op zich neemt en de jonge Emily die na de scheiding van haar ouders wel wat troost en gezelschap van een kattenvriend kan gebruiken.

null Beeld

•3x De Wand door Marlen Haushofer (Uitgeverij Orlando, t.w.v. € 21,99)

“Mijn tip: Het is een adembenemend boek over een vrouw die op een bizarre manier alleen achterblijft in de Alpen en met haar hond, kat en koe moet zien te overleven, zonder enig contact met de buitenwereld. Spannend, meeslepend en prachtig. Wie ben je of word je als je helemaal alleen bent? Deze roman is afgelopen jaar opnieuw uitgebracht, want de Oostenrijkse Marlen Haushofer schreef dit al in 1963. Maar het is een verhaal dat leest alsof het gisteren is geschreven.”

null Beeld

• 3x Droom groot door Eva Jinek (Uitgeverij Het Spectrum, t.w.v. € 24,99)

‘Laat de wilskracht van deze voorbeelden jouw vuurtje aanwakkeren, zoals ze dat bij mij ook doen. Blijf dromen,’ is de boodschap van Eva Jinek in Droom groot. Voor dit inspirerende boek interviewde ze bekende en onbekende vrouwen zoals Carry Knoops, Merel Westrik, Angela Maas en haar moeder Radana. Allemaal vrouwen die voor haar een voorbeeld zijn en die hun succes – net als zij – ook niet cadeau hebben gekregen.

•7x Zelfportret door Felix Huygen en Nick Muller (Uitgeverij Balans, t.w.v. € 22,50)

Sinds 1997 hebben ruim achthonderd (bekende) Nederlanders, onder wie Carice van Houten, Mies Bouwman, Matthijs van Nieuwkerk en André Hazes, zich onderworpen aan het vragenvuur van de rubriek Zelfportret van HP de Tijd. De negentig beste, meest verrassende en inspirerende hebben Felix Huygen en Nick Muller gebundeld.

null Beeld
null Beeld

•5x De letterkast door Edith Brouwer (Uitgeverij Orlando, t.w.v. € 22,99)

Grafica en kunstenares Fré Cohen (1903-1943), geboren in Amsterdam, groeide op in een Joods arbeidersgezin. Al snel werd duidelijk dat ze talent had voor tekenen. Na het afronden van de mulo wist ze dit talent steeds verder te ontwikkelen en haalde opdrachten binnen voor onder andere verschillende uitgeverijen. Haar werk was succesvol, tot het fascisme opkwam en de anti-Joodse maatregelen haar leven voorgoed veranderden.

•7x Max Verstappen. Het verhaal van een kampioen door James Gray (Alfabet Uitgevers, t.w.v. € 20)

De laatste race van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi en de zinderende ontknoping zullen we niet snel meer vergeten. Max Verstappen onttroonde Lewis Hamilton en sleepte als eerste Nederlander de wereldtitel binnen. Een droom waar het super-talent, de zoon van F1-legende Jos Verstappen, jaren voor heeft gestreden. In deze biografie lees je zijn levens-verhaal tot nu toe, opgetekend door sportjournalist James Gray.

•5x Meghan door Andrew Morton (Pepper Books, t.w.v. € 23,99)

Wat moeten we nou eigenlijk van Meghan Markle, ofwel van de Hertogin van Sussex, denken? Is zij de Yoko Ono van het Britse koningshuis of zijn de conservatieve Windsors van het begin af aan tegen haar komst geweest? En valt de kloof nog te dichten? De beroemde biograaf Andrew Morton denkt er het zijne van en actualiseerde zijn biografie Meghan grondig.

null Beeld

•7x Het meisje, de kat en het bos door Mala Kacenberg (The House of Books, t.w.v. € 22,99)

Het meisje, de kat en het bos van Mala Kacenberg speelt zich af in het Poolse dorpje Tarnogrod. De Joodse Mala beleeft daar een fijne jeugd, tot de Tweede Wereldoorlog alles verandert. Er ontstaat een vreselijke hongersnood. Mala besluit – zonder Jodenster – naar een dorpje verderop te gaan voor voedsel. Als ze terugkomt, ziet ze hoe haar familie wordt gedeporteerd en zit er voor haar maar één ding op: zich verstoppen in het bos.

•7x Intens, het verhaal van Diederik Gommers door Wilma de Rek (Uitgeverij Balans, t.w.v. € 20,99)

Hoe is het om als arts in één klap een bekende Nederlander te worden? De ene na de andere talkshow bij te wonen? Overleg te voeren met politici in het Catshuis? Intensivist Diederik Gommers bespreekt openhartig de beginperiode van de coronatijd, hoe het er achter de schermen aan toeging, maar ook hoe het is om als ic-arts doodzieke patiënten te begeleiden en voor welke keuzes hij in zijn werk komt te staan.

null Beeld

•5x Sterk als een leeuw door David Samwel (De Boekerij, t.w.v. € 20)

“Ik tip het boek van David Samwel, Sterk als een leeuw. Adoptie, anorexia en liefde: mijn zoektocht naar een gelukkig leven. Omdat ieder mens moet weten wie hij of zij is. Omdat ieder mens basisbehoeftes als erkenning en liefde heeft. Dit is zó’n dappere poging om tot die bodem te gaan, tot de diepste en eerlijkste kern van het leven. En vanuit daar te herrijzen.”

null Beeld

•5x JubeL door Sanne Wallis de Vries (Ambo|Anthos Uitgevers, t.w.v. € 21,99)

Cabaretière Sanne Wallis de Vries werd afgelopen jaar vijftig. Voor haar hét moment om terug te blikken op haar leven. Welke lessen heeft ze geleerd? Wat heeft haar gevormd tot wie ze nu is? JubeL is een duik in het verleden, waarin Sanne vertelt over haar jeugd en cabaret-carrière. Ook bevraagt ze bekende Nederlanders als Sylvana Simons, Richard Krajicek en Plien van Bennekom, die net als zij vijftig zijn geworden.

•5x Het kamermeisje door Nita Prose (Ambo|Anthos Uitgevers, t.w.v. € 21,99)

Molly Gray is kamermeisje in het Regency Grand Hotel. De jonge vrouw is net even anders dan anderen en niemand lijkt haar te zien staan. Dat verandert als ze tijdens haar werk de rijke hotelgast Mr. Black dood in zijn bed aantreft. Plots wordt ze hoofdverdachte in de moordzaak. Om haar onschuld te bewijzen gaat Molly achter de echte dader aan. Maar of ze die op tijd vindt…

•7x Het gedoe dat liefde heet door Michelle Schimscheimer (Alfabet Uitgevers, t.w.v. € 19,99)

De zoektocht naar liefde verloopt niet voor iedereen geheel vlekkeloos. Daar weet Michèlle Schimscheimer alles van. Haar grote liefde loopt definitief de deur uit, waarna ze radeloos achter blijft. In Het gedoe dat liefde heet schrijft ze hoe ze zich probeert staande te houden, nieuwe liefdes ontmoet en welk gedoe ze steeds weer meebrengen. Hilarisch, eerlijk en voor velen zeer herkenbaar.

null Beeld

•5x Iets te verbergen door Elizabeth George (A.W. Bruna Uitgevers, t.w.v. € 24,99)

Iets te verbergen is alweer het 21ste deel in de Lynley mysterie-reeks van Elizabeth George. Dit keer hebben hoofd­inspecteur Thomas Lynley en zijn brigadier Barbara Havers hun handen vol aan het oplossen van een moord op een detective die betrokken was bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen. Zo stappen ze een wereld in van leugens, geheime levens en gruweldaden.

•5x Uit de schaduw door Karen Rose (Uitgeverij De Fontein, t.w.v. € 20)

In Uit de schaduw van Karen Rose ziet de dove tiener Michael zijn gewelddadige stiefvader voor zijn ogen vermoord worden. Hij besluit samen met zijn vijfjarige broertje te vluchten en komt terecht bij arts Dr. Dani Novak, aan wie Michael, in gebarentaal, zijn verhaal vertelt. Veilig is hij nog niet; de seriemoordenaar heeft het nu namelijk op hém gemunt.

null Beeld
null Beeld

•5x Verdoemd door Jérôme Loubry (De Boekerij, t.w.v. € 19,99)

Bekroond thrillerauteur Jérôme Loubry brak internationaal door met de succesvolle psychologische thriller Toevluchtsoord. Zijn nieuwste boek Verdoemd is al net zo angstaanjagend spannend en mysterieus. In een chique wijk van Port-Au-Prince worden twee echtparen vermoord. De gruweldaden lijken alles weg te hebben van een rituele moord. Inspecteur Simon Bélage wil niets weten van dit bijgeloof. Hij besluit de zaak te onderzoeken en stuit op een oud weeshuis met een duister verleden…

•7x Identiek door Bart Oudshoorn (The House of Books, t.w.v. € 22,99)

Nadat Sarai erachter komt dat een in de Tweede Wereldoorlog verdwenen schilderij in verband staat met een groot onverwerkt trauma van haar oma, besluit ze een zoektocht naar het werk te starten. Al snel doet ze de ontdekking dat het hier om roofkunst gaat. En hoe dichter ze bij het schilderij komt, hoe duidelijker het wordt dat daar een pijnlijk familiegeheim achter schuilt.

null Beeld

•5x De geuren van de wereld door Harol McGee (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, t.w.v. € 49,99)

“Mijn tip is De geuren van de wereld van Harol McGee. De ondertitel luidt De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken en dat is precies wat het is. Wat zegt ons reukvermogen over onszelf? Harold McGee, een schrijver die zeer interessante wetenschappelijk boeken over eten en koken schreef, legt in dit neusdikke boek verhelderend uit waarom we snuffelen, bijvoorbeeld aan boeken, en wat geuren met ons doen.”

null Beeld

•5x Chansons! door Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps (Uitgeverij Meulenhoff, t.w.v. € 20)

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps hebben een enorme voorliefde voor het Franse levenslied. Samen reisden ze af naar Parijs, op zoek naar de mooie verhalen achter het chanson en de muziek van onder anderen Édith Piaf, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour. Chansons! is een bundeling van deze bijzondere reis, vol muzieklijstjes, anekdotes, unieke foto’s en terugblikken.

•5x Je bent niet alleen door Isa Hoes en Merlijn Kamerling (Uitgeverij Meulenhoff, t.w.v. € 22,99)

Het wegvallen van een dierbare zet je leven flink op zijn kop. Hoe ga je om met dit grote verlies? In Je bent niet alleen beschrijven Isa Hoes en Merlijn Kamerling hoe het voor hen was om te rouwen en het intense gemis van echtgenoot en vader Antonie Kamerling te verwerken. Een liefdevol, behulpzaam boek voor iedereen die een naaste heeft verloren.

null Beeld

• 5x Waarom vrouwen minder werken dan mannen door Liesbeth Staats (De Bezige Bij, t.w.v. € 18,99)

In Nederland werkt driekwart van de vrouwen in deeltijd tegenover een derde van de mannen. Waarom is het zo dat wij vrouwen minder werken? Journalist en programmamaker Liesbeth Staats brengt deze ingesleten Nederlandse gewoonte in kaart. Ze laat zien waarom deze patronen zo moeilijk te doorbreken zijn en welke kansen mannen én vrouwen hierdoor mislopen.

• 7x 365 dingen om te doen met je kleinkind door Annemarie Bon (Uitgeverij Moon, t.w.v. € 19,99)

Kliederen met zelfgemaakte vingerverf, worteltjestaart bakken, goocheltrucs oefenen, kleien met zoutdeeg en nog 361 andere ideeën om met je kleinkind te doen. Ze staan allemaal in dit boek. Elke dag van het jaar een activiteit of leuk dagje uit, passend bij de verschillende seizoenen.

null Beeld

Kans maken op één van de boeken?

Wil je kans maken op één van deze boeken? Vul dan vóór 25 maart het winformulier in en meld je aan voor de nieuwsbrief. Vergeet niet bij het vakje opmerkingen aan te geven welk boek je graag zou willen winnen.

Tara BeckFotografie: Mark Uyl (portret Isa Hoes), Keke Keukelaar (portret Ronald Giphart).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden