Winnen: 2x 2 kaarten André Rieu kerstconcert Maastricht

Deel dit artikel:

Vier de feestdagen met André Rieu! Op 20, 21 en 22 december betoveren André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest zijn geboortestad Maastricht met bijzondere kerstconcerten. Wij mogen hier 2x 2 kaarten voor weggeven (t.w.v. €65 per kaart)! 

Voor het eerst Kerst-concerten in Maastricht. Met welk gevoel staat u daar?

“Ik zal zo trots als een pauw zijn op deze nieuwe traditie. Je moet weten dat ik normaal gesproken al acht jaar lang tijdens de decembermaand in Engeland concerten geef. Maar daar is het in al die zalen zo koud! De verwarming lijkt wel uitgedraaid. De laatste keer dat ik er optrad, dacht ik, dit is de laatste keer. Dit kan anders. Volgend jaar doen we de Kerstconcerten in Nederland! Zo is het idee geboren.”

Wat kunnen bezoekers verwachten?

“Een behaaglijk warme ruimte, haha! Je stapt een winterwonderland in. Met een feeërieke sfeer, alleen al 140 schitterende kroonluchters en veel muzikale verrassingen. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Het wordt echt iets heel bijzonders.”

Is optreden in Nederland anders dan in Amerika of Azië?

“De concerten die ik jaarlijks mag geven in ‘mijn’ Maastricht voelen wel anders. Het zijn de enige optredens die ik in de buitenlucht doe en die spanning of het weer zich goed houdt, is elk jaar aanwezig. Je moet er niet aan denken dat de weergoden plensbuien voorspellen. Tot nu toe hebben we altijd mazzel.”

Wordt u wel eens emotioneel on stage?

“Ik laat de emoties liever bij het publiek. Ik vind het prachtig als ik concertbezoekers een traan zie wegpinken. Maar één keer kreeg ik het zelf te kwaad op het podium. Toen ik afgelopen zomer op het Vrijthof, tijdens ons honderdste concert daar, een bronzen plak kreeg overhandigd van burgemeester Annemarie Penn, werd ik emotioneel. De plak zou later worden ingemetseld op het plein. Toen hield ik het niet meer. Tranen over mijn wangen toen ik moest speechen. Wat een prachtig blijk van waardering van mijn geboortestad.”

U bent dit jaar zeventig geworden. Droomt u van een pensioen?

“Welnee. Dat is voor mij totaal niet denkbaar. Ik stop nooit. Al die jaren ben ik nooit chagrijnig uit mijn bed gestapt. Een uurtje Netflixen is al genoeg om me weer op te laden. Mijn werk geeft me onverminderd plezier.”

Wil jij kans maken op kaarten? Vul dan onderstaand winformulier in en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Tekst | Nicole Gabriëls