Eropuit: Legendary Trunks en De kunst van het lachen

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

Gefeliciteerd, Disneyland Parijs!

Disneyland Parijs viert zijn 25ste verjaardag met het avondspektakel Disney illuminations. Hierin komen  klassieke sprookjes en nieuwe verhalen spectaculair tot leven. Sinds 25 maart is het in het pretpark het hele jaar feest voor de bezoeker! Steel de show in het Disneyland Park bij Disney stars on parade. Doe een vreugdedansje terwijl Mickey en zijn vrienden voorbijkomen op de betoverende nieuwe paradewagens, die meer dan ooit de magie van de Disney-verhalen laten zien. (Pas op, niet schrikken van de vuurspuwende draak!) Met alle prachtige nieuwe parades, attracties en verrassingen is het genieten voor jong en oud.
25-jarig-jubileum.disneylandparis.nl

3 december t/m 3 juni 2018: sieraden in Museum Volkenkunde Leiden

Museum Volkenkunde in Leiden presenteert de grootste collectie sieraden in een Nederlands museum ooit: zo’n duizend museale sieraden worden aangevuld met stukken van hedendaagse ontwerpers. Een ode aan sieradenmakers én -dragers wereldwijd.

LEZERSAANBIEDING
Margriet-lezers betalen € 11,50 (i.p.v. € 14) voor een entreeticket via www.volkenkunde.nl/margriet. Geldig t/m
25 februari 2018 en niet i.c.m. andere acties en/of kortingen.

11 november t/m 18 maart 2018: De kunst van het lachen in het Frans Hals Museum

Vanaf zaterdag 11 november 2017 tot en met 18 maart 2018 laat het Frans Hals Museum voor het éérst ter wereld een overzicht van humor in Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst zien: De kunst van het lachen.
franshalsmuseum.nl

30 november tot en met 21 januari 2018: Amsterdam Light Festival

Nog tot en met 21 januari 2018 kun je de vele mooie en bijzondere lichtkunstwerken in de hoofdstad bewonderen. Rederij Blue Boat Company schakelt dit jaar livegidsen in. Zo kom je alles te weten over de kunstenaars en de door hen gemaakte kunstwerken. De Water Colors Cruise van Blue Boat Company neemt je mee langs alle spectaculaire lichtkunstwerken die op, om, boven en in het water te zien zijn.
blueboat.nl

9 december t/m 6 mei: romantische tentoonstellingen in het Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft maar liefst drie romantische tentoonstellingen in huis nu ook De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner opent.
groningermuseum.nl

17 t/m 28 januari: Storioni Festival in de Brabantse theaters

Het Storioni Festival is hét muziekfestival dat verrast met de mooiste kamermuziek. Elk jaar vernieuwend en toch altijd vertrouwd. Kamermuziekfestival Storioni strijkt weer neer in de Brabantse theaters.
storionifestival.nl

18 januari t/m 11 april: Hamlet van Opera2day in de Koninklijke Schouwburg

Psychologische thriller? Opera? Hamlet van Opera2day is beide. Shakespeares meesterwerk werd bewerkt door componist Ambroise Thomas.
opera2day.nl

20 januari t/m 27 mei: Solo-tentoonstelling van de Amerikaanse beeldhouwer Martin Puryear in Wassenaar

Museum Voorlinden introduceert de ambachtelijke sculpturen van natuurlijke materialen van Martin Puryear in Nederland.
voorlinden.nl

25 t/m 31 januari: Poëzieweek in heel het land

Gedichtendag, poëziefeest en allerhande dichterlijke activiteiten. Thuisdichters, het is zover: het is Poëzieweek!
poezieweek.com

Vanaf 27 januari: Leeuwarden is de Culturele Hoofdstad van Europa 2018

It giet oan! Vanaf dit weekend is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018, met een goed gevulde culturele agenda als bewijs.
2018.nl

t/m 18 februari 2018: Legendary Trunks: de fascinerende wereld van Louis Vuitton-koffers in de Beurs van Berlage

De tentoonstelling is een fascinerende reis door meerdere generaties van Louis Vuitton’s baanbrekende, innovatieve werken die zich kenmerken door ongeëvenaard vakmanschap. De meer dan 300 authentieke artikelen en koffers van Vuitton, waarvan de oudste stamt uit de jaren 1850, worden vergezeld door opmerkelijke hebbedingetjes van de meesterontwerper.
beursvanberlage.com

t/m zondag 11 maart: Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst

Met Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst serveert Stadsmuseum Woerden de kaas niet uit het vuistje, maar op kunstwerken van 17de-eeuwse meesters tot Dick Bruna.
stadsmuseumwoerden.nl

t/m midden 2019: Fiep Westendorp op Kasteel Groeneveld

Leuk voor jong en oud: de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera! – De natuur van Fiep Westendorp en de bijbehorende speurtocht over het mooie landgoed in Baarn.
kasteelgroeneveld.nl

Tekst | Maartje van Engelen, Roos Stalpers en Fee van ’t Veen
Beeld | iStock

Meer uitjes in Margriet. Nu in de winkel of online te bestellen via magazine.nl.

Margriet Vriendinnen

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je hoe het werkt!

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief