Eropuittips: Rollende Keukens en Nick en Simon in de Ziggo Dome

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

20 t/m 22 april: Opening van het Haagse strandseizoen

Het nieuwe Haagse strandseizoen opent spectaculair met twee festivals voor jong en oud: het culturele en muzikale BonFire Beach Fest op 20 en 21 april en het feestelijke Kijkduin Sunrise op 22 april. Op deze dagen is het Haagse strand één groot en gratis festivalterrein in zomerse sferen. Laat de zomer maar komen!
denhaag.com

t/m 23 april: Volle Bloei

De bloei van ons leven kan vroeg of laat komen, maar volgens Karin Bloemen is hij nu aangebroken. Dus vult ze het theater met zang, bakken humor en bergen energie.
labloemen.nl

26 april: Oranjenacht in Ahoy

Op de avond voor Koningsdag gaat in Ahoy traditiegetrouw het dak eraf tijdens de Nacht van Oranje. Volop meezingen met Nederlandse artiesten zoals André Hazes jr. of Lee Towers, die het feestje afsluit.
ahoy.nl

29 april: Weilandfeest in het Friese Hemelum

Op 29 april is het schitterende weiland van vakantieboerderij de Flinkefarm in het Friese Hemelum het toneel voor een grote rommelmarkt en kofferbakverkoop. De Flinke Flea Market wordt opgeleukt met foodtrucks en livemuziek, wat een festivalsfeer geeft. Neem ook een kijkje in de lifestyle pop-up store Sip & Clara!
itflinkeboskje.nl

t/m 6 mei: romantische tentoonstellingen in het Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft maar liefst drie romantische tentoonstellingen in huis nu ook De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner opent.
groningermuseum.nl

t/m 6 mei: Bloeiend Zijpe in de bollenstreek

Ook dit jaar worden weer diverse activiteiten georganiseerd rondom de prachtig kleurrijke én grootste bloembollenvelden ter wereld: de tuin van Schagen. Verschillende bloembollentelers stellen hun landerijen open voor belangstellenden en je kunt langs verschillende bloeiende velden wandelen of fietsen.
bloeiendzijpe.nl

9 mei t/m 13 mei: Rollende keukens in Amsterdam

Van 9 t/m 13 mei wordt de Amsterdamse Westergasfabriek voor de elfde keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 110 handgeselecteerde Rollende Keukens komen het lange Hemelvaartsweekend weer op stoom. Een recordaantal komt dit jaar vanuit heel Europa.
rollendekeukens.nl

12 mei: Historisch Feest in Scheveningen

Meer dan 150 figuranten werken op deze dag mee aan een historisch spektakel. Het hoogtepunt van de dag: de replica van de opzienbarende Zeilwagen die Simon Stevin in 1602 bouwde voor het vermaak van prins Maurits en zijn gasten.
denhaag.com/nl/

19 t/m 21 mei: Pinksterbrocante op Paleis het Loo

In samenwerking met Paleis Het Loo, zijn ruim veertig brocanteurs uit Nederland en België naar Paleis Het Loo gehaald. De kramen worden ingericht met uiteenlopende brocante: Victoriaans, stoer, romantisch of juist industrieel. Daarnaast zijn er in de koetshuizen koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken.
heerenlandenevents.nl

19, 20 en 21 mei: International Music Meeting Festival in Nijmegen

Waar de meeste festivals binnen de lijntjes blijven met hun programmering, kun je op Music Meeting nog dwalen en nieuwe muziek ontdekken. Music Meeting gaat dwars door stijlen en genres. Van jazz en improvisatie tot traditionele muziek en unieke cross-overs. Park Brakkenstein in Nijmegen staat drie dagen lang in het teken van internationale samenwerkingen en bijzondere live concerten,  interviews, mini-concerten, masterclasses en workshops.
musicmeeting.nl

12 mei t/m 15 december: The Story Clubtour

The Story Club brengt livemuziek terug in het uitgaansleven voor 25 plussers. Funky clubavonden met live muziek van de Story Club band en de meest swingende artiesten van dit moment. Vanaf mei 2018 start The Story Club een clubnight tour door heel Nederland en België. Dansfeesten in een sfeervolle ambiance op bijzondere locaties.
www.thestoryclub.nl

t/m 27 mei: Solo-tentoonstelling van de Amerikaanse beeldhouwer Martin Puryear in Wassenaar

Museum Voorlinden introduceert de ambachtelijke sculpturen van natuurlijke materialen van Martin Puryear in Nederland.
voorlinden.nl

t/m 3 juni: High Society in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum presenteert ‘High Society’: vier eeuwen glamour door de grote meesters van de kunstgeschiedenis onder wie Cranach, Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet.
rijksmuseum.nl

t/m 3 juni: sieraden in Museum Volkenkunde Leiden

Museum Volkenkunde in Leiden presenteert de grootste collectie sieraden in een Nederlands museum ooit: zo’n duizend museale sieraden worden aangevuld met stukken van hedendaagse ontwerpers. Een ode aan sieradenmakers én -dragers wereldwijd.

t/m 8 juni: My name is Prince-tentoonstelling in Amsterdam

Vanaf 8 maart is de officiële Prince-expositie My Name Is Prince voor drie maanden lang te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De tentoonstelling accentueert de speciale band die muzieklegende Prince had met ons land. Speciaal voor de tentoonstelling zijn dan ook kleding, instrumenten en beeldmateriaal verzameld met een Nederlands tintje. Fantastisch! Zowel voor de fan als ‘gewone belangstellende’ een prachtige reis door het leven van een groot artiest.
mynameisprince.amsterdam

t/m 9 juni: Superba in Maastricht

Ilja Leonard Pfeijffers lofzang op Genua, verovert de theaters. Met een glansrol voor Angela Schijf. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers.
toneelgroepmaastricht.nl

16 en 17 juni: Happy Spirit Days 2018 in Blaricum

Het charmante festival in Blaricum belooft ook dit jaar een ware hit te worden, met drie dagen vol toonaangevende sprekers, life-changing workshops en optredens van formaat in een sfeervolle en kleinschalige setting.
happyspiritdays.nl

t/m 17 juni:  Aquarium

Pierre Bokma, Jacqueline Blom, Annick Boer en Guy Clemens spelen de sterren van de hemel in Aquarium, een zwarte komedie met thrillerrandjes…
hummelinckstuurman.nl

t/m 23 juni: Vrolijk viertal in AFAS Live

Na vijf jaar keren Jandino Asporaat, Roué Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe terug als het Caribbean Combo, met een fonkelnieuwe theatertour vol hilarische situaties.
caribbeancombo.nl

22 t/m 24 juni: 3-daags festival Camp Moonrise

De eerste echte boutique weekender van Nederland die op unieke wijze muziek, talks, food en wellness met elkaar combineert. Daarnaast biedt het festival verschillende boutique campings. Van een reguliere camping tot areas waar vooropgezette tenten staan, in een serene setting aan het prachtige meer van Bussloo op de Veluwe.
www.campmoonrise.nl

t/m 1 juli: De donkere kant van Dick Bruna in Rotterdam

Kijk in de Kunsthal verder dan nijntje en ontdek er duistere verhalen; De 
donkere kant van Dick Bruna toont zijn stoere 
boekomslagen en krachtige illustraties.
kunsthal.nl

22 juli t/m 2 augustus: Expositie ‘I will speak, I will speak’ in Beurs van Berlage

Vanuit de hele wereld maakte ATLAS2018 de afgelopen jaren film- en fotografieportretten van mensen met HIV. Dit wordt tentoongesteld middels een grote expositie in de Beurs van Berlage (gratis toegankelijk). Ze maakten in totaal circa 200 filmpjes, 500 verhalen en 3000 prachtige foto’s.
atlas2018.org

7 oktober: Wandel- en fietsevenement Go for life met start vanuit Bussum

A Sisters Hope is een Stichting die zich inzet om geld bijeen te brengen voor meer en beter borstkankeronderzoek in Nederland. De stichting organiseert verschillende sportieve evenementen dit jaar. Wandel of fiets met ze mee in de strijd tegen borstkanker, om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.
asistershope.org

t/m midden 2019: Fiep Westendorp op Kasteel Groeneveld

Leuk voor jong en oud: de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera! – De natuur van Fiep Westendorp en de bijbehorende speurtocht over het mooie landgoed in Baarn.
kasteelgroeneveld.nl

20 april 2019: Nick en Simon in de Ziggo Dome in Amsterdam

Nick & Simon staan op zaterdag 20 april 2019 voor het eerst met een volledig eigen concert in de Ziggo Dome! Zij gaan dit doen met een uitgebreide band die bol staat van muzikale virtuozen. Een concert dat je niet mag missen, avondvullend, verrassend en vooral ook vertrouwd. (Foto: William Rutten)
nickensimon.nl

Margriet Vriendinnen

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je hoe het werkt!

Meer uitjes in Margriet. Nu in de winkel of online te bestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet