Eropuittips: Midzomergrachtfestival en Nick en Simon in de Ziggo Dome

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

Vanaf nu: Vernieuwde Rembrandt rondvaart door de Amsterdamse grachten

In samenwerking met het Rijksmuseum lanceert rederij Blue Boat Company de geheel vernieuwde Rembrandt Rondvaart. Een unieke rondvaart die je terugbrengt naar het Amsterdam in de Gouden Eeuw. Ontdek hoe de inwoners van Amsterdam leefden, wie zij waren en sta oog in oog met het leven van de allergrootste schilder van Nederland.
blueboat.nl

12 mei t/m 15 december: The Story Clubtour

The Story Club brengt livemuziek terug in het uitgaansleven voor 25 plussers. Funky clubavonden met live muziek van de Story Club band en de meest swingende artiesten van dit moment. Vanaf mei 2018 start The Story Club een clubnight tour door heel Nederland en België. Dansfeesten in een sfeervolle ambiance op bijzondere locaties.
www.thestoryclub.nl

1 t/m 30 juni: Puur architectuur

Van rooftopfeestjes tot 
rondleidingen in bijzondere gebouwen en van verborgen tuinen tot een Architectuur Biënnale: in juni staat 
architectuurstad Rotterdam in het teken van bouwkunst. Zeker zien: Centraal Station, De Rotterdam van Rem Koolhaas en de Markthal van architectenbureau MVRDV.
rotterdamfestivals.nl

7 juni t/m 1 oktober: tentoonstelling films en sterren op de haar

Vanaf 7 juni staat Kasteel de Haar helemaal in het teken van de wereld van films en filmsterren. Gastconservator René Mioch (filmkenner en producent) en Mardou Jacobs (producent) maakten speciaal voor De Haar een tentoonstelling over de sporen die de wereldberoemde sterren van het witte doek op Kasteel de Haar nalieten én hoe het kasteel zelf figureerde in vele producties. Van Caine tot Collins, van Bardot tot Moore, ontdek hun verhalen tijdens Films & Sterren op De Haar.
kasteeldehaar.nl

7 juni t/m 1 juli: Hup Holland hup

Cultuurliefhebbers halen 
hun hart op tijdens het Holland Festival. De agenda 
is gevuld met theater, dans, film en muziek van grote namen en jong aanstormend talent.
hollandfestival.nl

t/m 8 juni: My name is Prince-tentoonstelling in Amsterdam

Vanaf 8 maart is de officiële Prince-expositie My Name Is Prince voor drie maanden lang te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De tentoonstelling accentueert de speciale band die muzieklegende Prince had met ons land. Speciaal voor de tentoonstelling zijn dan ook kleding, instrumenten en beeldmateriaal verzameld met een Nederlands tintje. Fantastisch! Zowel voor de fan als ‘gewone belangstellende’ een prachtige reis door het leven van een groot artiest.
mynameisprince.amsterdam

t/m 9 juni: Superba in Maastricht

Ilja Leonard Pfeijffers lofzang op Genua, verovert de theaters. Met een glansrol voor Angela Schijf. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers.
toneelgroepmaastricht.nl

9 juni t/m 15 juli: tentoonstelling ​Als muren spreken

Stadsfotograaf Patricia Nauta, theatermaker Erik Siebel en filmmaker Leendert Beekman vroegen zich af: wat betekenen de muurgedichten voor Leiden? De mooiste verhalen zijn van 9 juni tot en met 15 juli te zien en te horen in de tentoonstelling ​Als muren spreken​ bij Old School aan de Pieterskerkhof 4A te Leiden. Je kunt ook je eigen verhaal achterlaten. Tevens worden er fiets- en wandelroutes langs de muurgedichten aangeboden. ​
muurgedichten.nl

14 t/m 17 juni: Mañana Mañana-festival bij Kasteel Vorden en Landgoed Vorden

Mañana Mañana festival is een feest in de natuur bij Kasteel Vorden en Landgoed Vorden. Het festival ‘draait om relaxen, maar vooral ook om feesten’. Van 14 tot en met 17 juni kun je genieten van L’Chaim, Birth of Joy, Timon Massop, Mamihlapinatapai, Desert Mountain Tribe, Bagjuice en Brother Dege.
mananamanana.eu.

15 t/m 17 juni: Mijn tuin is op in Amsterdam

In het derde weekend van
juni openen zo’n dertig Amsterdamse grachtenpanden hun deuren en mogen
bezoekers een kijkje nemen in de weelderige verborgen
tuinen. Deze groene oases aan de grachtengordel waren ooit vooral kijktuinen en vormden een mooi uitzicht voor de bewoners op de bel-etage.
opentuinendagen.nl

15 t/m 17 juni: Veggie Festival in Amsterdam

In het weekend van 15 juni vindt het allereerste Veggie Festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, daarom wil dit festival de harten veroveren van alle foodlovers met een fantastische vegetarische food line-up, waar je zelfs doorgewinterde vleeseters voor wakker kunt maken!
veggiefestival.nl

15 t/m 24 juni: Midzomergrachtfestival in Utrecht

Utrecht viert tien dagen lang de midzomernacht. Het Midzomergrachtfestival is een bundeling van feestjes en festivals op en rond het water.
midzomergracht.nl

16 en 17 juni: Happy Spirit Days 2018 in Blaricum

Het charmante festival in Blaricum belooft ook dit jaar een ware hit te worden, met drie dagen vol toonaangevende sprekers, life-changing workshops en optredens van formaat in een sfeervolle en kleinschalige setting.
happyspiritdays.nl

t/m 17 juni:  Aquarium

Pierre Bokma, Jacqueline Blom, Annick Boer en Guy Clemens spelen de sterren van de hemel in Aquarium, een zwarte komedie met thrillerrandjes…
hummelinckstuurman.nl

t/m 23 juni: Vrolijk viertal in AFAS Live

Na vijf jaar keren Jandino Asporaat, Roué Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe terug als het Caribbean Combo, met een fonkelnieuwe theatertour vol hilarische situaties.
caribbeancombo.nl

22 t/m 24 juni: 3-daags festival Camp Moonrise

De eerste echte boutique weekender van Nederland die op unieke wijze muziek, talks, food en wellness met elkaar combineert. Daarnaast biedt het festival verschillende boutique campings. Van een reguliere camping tot areas waar vooropgezette tenten staan, in een serene setting aan het prachtige meer van Bussloo op de Veluwe.
www.campmoonrise.nl

30 juni t/m 11 november: Zon & zee op zaal in Scheveningen

Geen strandweer? Geen nood! Tijdens de tentoonstelling Groeten uit Scheveningen waan je je in de zonovergoten badplaats die dit jaar tweehonderd jaar bestaat,

haagshistorischmuseum.nl

t/m 1 juli: De donkere kant van Dick Bruna in Rotterdam

Kijk in de Kunsthal verder dan nijntje en ontdek er duistere verhalen; De 
donkere kant van Dick Bruna toont zijn stoere 
boekomslagen en krachtige illustraties.
kunsthal.nl

t/m 24 juli: Let’s go outside van Brigitte Kaandorp

De vogeltjes fluiten en Brigitte Kaandorp wil naar buiten! Daarom trekt ze met haar zomerse Wereldtournee langs de vaderlandse en Vlaamse openluchttheaters (en een paar concertzalen).
brigittekaandorp.nl

22 juli t/m 2 augustus: Expositie ‘I will speak, I will speak’ in Beurs van Berlage

Vanuit de hele wereld maakte ATLAS2018 de afgelopen jaren film- en fotografieportretten van mensen met HIV. Dit wordt tentoongesteld middels een grote expositie in de Beurs van Berlage (gratis toegankelijk). Ze maakten in totaal circa 200 filmpjes, 500 verhalen en 3000 prachtige foto’s.
atlas2018.org

7 oktober: Wandel- en fietsevenement Go for life met start vanuit Bussum

A Sisters Hope is een Stichting die zich inzet om geld bijeen te brengen voor meer en beter borstkankeronderzoek in Nederland. De stichting organiseert verschillende sportieve evenementen dit jaar. Wandel of fiets met ze mee in de strijd tegen borstkanker, om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.
asistershope.org

t/m midden 2019: Fiep Westendorp op Kasteel Groeneveld

Leuk voor jong en oud: de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera! – De natuur van Fiep Westendorp en de bijbehorende speurtocht over het mooie landgoed in Baarn.
kasteelgroeneveld.nl

20 april 2019: Nick en Simon in de Ziggo Dome in Amsterdam

Nick & Simon staan op zaterdag 20 april 2019 voor het eerst met een volledig eigen concert in de Ziggo Dome! Zij gaan dit doen met een uitgebreide band die bol staat van muzikale virtuozen. Een concert dat je niet mag missen, avondvullend, verrassend en vooral ook vertrouwd. (Foto: William Rutten)
nickensimon.nl

Margriet Vriendinnen

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je hoe het werkt!

Meer uitjes in Margriet. Nu in de winkel of online te bestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet