Eropuit: theatertour van Niels Geusebroek en het allereerste Amsterdam Wine Yoga-event

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

Gefeliciteerd, Disneyland Parijs!

Disneyland Parijs viert zijn 25ste verjaardag met het avondspektakel Disney illuminations. Hierin komen  klassieke sprookjes en nieuwe verhalen spectaculair tot leven. Sinds 25 maart is het in het pretpark het hele jaar feest voor de bezoeker! Steel de show in het Disneyland Park bij Disney stars on parade. Doe een vreugdedansje terwijl Mickey en zijn vrienden voorbijkomen op de betoverende nieuwe paradewagens, die meer dan ooit de magie van de Disney-verhalen laten zien. (Pas op, niet schrikken van de vuurspuwende draak!) Met alle prachtige nieuwe parades, attracties en verrassingen is het genieten voor jong en oud.
25-jarig-jubileum.disneylandparis.nl

11 oktober t/m 16 december: theatertour Wildfire van Niels Geusebroek

Wildfire gaat over waar Niels zijn inspiratie vandaan haalt om zijn liedjes te schrijven. Samen met 2 andere muzikanten speelt hij de liedjes van zijn 2 solo albums nagenoeg volledig akoestisch. In een kampvuur setting, met hooibalen, picknicktafel, haardvuur en tientallen snaarinstrumenten waan je je anderhalf uur in de ‘Outback’. Intieme songs worden afgewisseld met persoonlijke anekdotes en ‘Take Your Time Girl’ en ‘Year of Summer’ zullen ook zeker niet ontbreken. Gegarandeerd een top avond!
www.nielsgeusebroek.nl

1 oktober t/m 14 januari: Powervrouwen in Museum Jan Cunen

Museum Jan Cunen in Oss staat in het teken van powervrouwen! Na een verbouwing en uitbreiding presenteert het Brabantse museum van 1 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 maar liefst vier tentoonstellingen waarin de vrouw centraal staat: krachtig en inspirerend. Met ‘Vrouwen van Oranje’ brengt Museum Jan Cunen voor het eerst 50 portretten van vijf Nederlandse koninginnen samen. Daarnaast zijn foto’s van Micky Hoogendijk en sculpturen van Margot Homan te zien, en de presentatie ‘De pil van Oss!’.
museumjancunen.nl

14 oktober t/m 7 januari 2018: Onder Hollandse helden van Frénk van der Linden

Op zijn zestigste verjaardag opent Frénk van der Linden de tentoonstelling Onder Hollandse helden waarin journalistieke portretten de dialoog aangaan met beeldende kunstportretten.
museumdefundatie.nl

20 september t/m 20 november: Beyond Context van Mart Visser

Mart Visser viert dit jaar zijn 25-jarige bestaan als modeontwerper met Beyond Context. Een evenement waarbij je in een tijdelijk museum een selectie van zijn haute-coutureontwerpen én zijn kunstcollectie kan bekijken. Ook is er een conceptstore met zijn recentste prêt-à-portercollectie. Beyond Context is van 20 september t/m 20 november te bezoeken in De Artesia aan de Herengracht 541 in Amsterdam. Als Margriet-lezeres kun je van 29 september tot en met 15 oktober naar exclusieve lezeressen-dagen en vip-avonden met vele leuke extra’s. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten hier.

6 november t/m 22 november: Chinese Suzhou Ballet

In november zal het Chinese Suzhou Ballet naar Nederland komen voor een 5-tal voorstellingen van Shakespeare’s interpretatie van “Romeo & Julia”. Het Ballet komt naar Enschede, Apeldoorn, Breda, Amsterdam en Den Haag. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten hier.

6 t/m 19 november 2017 en 28 april 2018: Duende

Drie vrienden komen samen in Duende, namelijk acteur Gijs Scholten van Aschat, trompettist Eric Vloeimans en gitarist Eric Vaarzon Morel.
vaarzonmorel.com

11 en 12 november: Spellenspektakel in het Beursgebouw

Op het Spellenspektakel zijn de nieuwste bordspellen te vinden, worden de laatste kaart-, miniatuur-, en gezelschapsspellen gepresenteerd, kun je deelnemen aan verschillende spelletjestoernooien en workshops en kunnen kinderen hun plezier niet op bij het speciaal ingerichte Kinderplein. Het spellenspektakel is een waar walhalla voor iedereen die van spelletjes houdt: jong en oud!
Spellenspektakel.nl

11 november t/m 18 maart 2018: De kunst van het lachen in het Frans Hals Museum

Vanaf zaterdag 11 november 2017 tot en met 18 maart 2018 laat het Frans Hals Museum voor het éérst ter wereld een overzicht van humor in Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst zien: De kunst van het lachen.
franshalsmuseum.nl

17 t/m 23 november: Margriet Winter Fair in de Brabanthallen

Van 17 tot en met 23 november vindt Margriet Winter Fair plaats. Groter én gezelliger dan ooit. Het wordt één grote kersthappening!
margrietwinterfair.nl

22 november: Eet een Happy Meal met Pip Pellens en Tim Douwsma voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Op woensdag 22 november vindt de jaarlijkse McHappy Day plaats: de dag waarop alle 243 McDonald’s restaurants in het teken staan van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op deze dag eet je je maaltijd met een extra glimlach, want van iedere bestelling gaat er 0,05 euro naar het goede doel dat zich inzet voor gezinnen met een ziek kind. De rest van het jaar levert iedere verkochte Happy Meal 0,05 euro op. Nog iets extra leuks op McHappy Day: BN’ers Pip Pellens, Tim Douwsma en Quintis Ristie zetten zich als vrijwilliger in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat betekent dat je zomaar door een van hen kunt worden bediend aan tafel.
mcdonalds.nl/kinderfonds

23 en 24 november: Cameretten Festival Rotterdam

De finale van Cameretten Festival Rotterdam is alleen geschikt voor de geoefende lachspier.
cameretten.nl

26 november: De Grote Overstroom-workshop

Tijdens deze workshop leer je van schrijfster Francine Oomen (bekend van de Hoe overleef ik-serie) hoe je je door de overgang heen slaat. Illustrated journaling, een potje kwartetten en een Overstroom-club kunnen je tijdens deze belangrijke periode in je leven helpen. De workshop is tevens inclusief logboek, koffie, thee en lunch. Je hoeft niet creatief te zijn om mee te kunnen doen!
francineoomen.nl

29 november: het allereerste Amsterdam Wine Yoga-event

Ooit gehoord van Yoga met een wijnglas in de hand? Het is de nieuwste trend, overgewaaid uit Amerika, en daar al een award-winning succes. Yoga en wijn, het is een gouden combinatie voor ontspanning. Je hebt er geen wijn- of yoga-kennis voor nodig.
amsterdamwineyoga.nl

t/m 6 december: Foam Amsterdam

Foam Amsterdam maakt een dromerige reis door de twintigste eeuw met werk van fotograaf André Kertész (1894-1985).
foam.org

t/m 17 december: Transformatie Paleis Soestdijk

Voordat Paleis Soestdijk een metamorfose ondergaat, kun je er de toepasselijke tentoonstelling Transformatie bekijken, met o.a. werken van Escher.
paleissoestdijk.nl

t/m zondag 11 maart: Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst

Met Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst serveert Stadsmuseum Woerden de kaas niet uit het vuistje, maar op kunstwerken van 17de-eeuwse meesters tot Dick Bruna.
stadsmuseumwoerden.nl

t/m midden 2019: Fiep Westendorp op Kasteel Groeneveld

Leuk voor jong en oud: de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera! – De natuur van Fiep Westendorp en de bijbehorende speurtocht over het mooie landgoed in Baarn.
kasteelgroeneveld.nl

Tekst | Maartje van Engelen, Roos Stalpers en Fee van ’t Veen

Meer uitjes in Margriet. Nu in de winkel of online te bestellen via magazine.nl.

Margriet Vriendinnen

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je hoe het werkt!

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief