Eropuit: Just Peace Festival en wandelen door de tuinen van Paleis Het Loo

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

Op pad met dochter of kleindochter naar Tina Festival

Het allerleukste meidenfeest van Nederland krijgt een nieuwe naam: TINA FESTIVAL. Net zo leuk als de Tina-dag, maar dan in een nieuw jasje! Op 23 & 24 september 2017 tovert Tina Attractiepark Duinrell om tot één groot happy hippie-feest. Je kunt er eindeloos shoppen, gillen in attracties, workshops volgen, zingen en swingen met artiesten als Broederliefde, Ronnie Flex en Pleun en daarnaast de tofste YouTubers als onder anderen Dylan Haegens, Furtjuh en Joy in het echt spotten. Helemaal leuk is dat dit jaar de sterren van de musical.ly app Lisa & Lena komen optreden. Hoe gezellig is het om samen met je dochter, kleindochter, nichtje of buurmeisje je een dagje onder te dompelen in de wereld van Tina? Kijk voor meer informatie op tinafestival.nl

Gefeliciteerd, Disneyland Parijs!

Disneyland Parijs viert zijn 25ste verjaardag met het avondspektakel Disney illuminations. Hierin komen  klassieke sprookjes en nieuwe verhalen spectaculair tot leven. Sinds 25 maart is het in het pretpark het hele jaar feest voor de bezoeker! Steel de show in het Disneyland Park bij Disney stars on parade. Doe een vreugdedansje terwijl Mickey en zijn vrienden voorbijkomen op de betoverende nieuwe paradewagens, die meer dan ooit de magie van de Disney-verhalen laten zien. (Pas op, niet schrikken van de vuurspuwende draak!) Met alle prachtige nieuwe parades, attracties en verrassingen is het genieten voor jong en oud.
25-jarig-jubileum.disneylandparis.nl

2 juli t/m 30 september: Andy Warhol tentoonstelling in Amsterdam

Amsterdam staat deze zomer in het teken van PopArt. Naast de omvangrijke collectie zeefdrukken van Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring en andere vertegenwoordigers van de PopArt zijn vrijwel alle albumcovers die Warhol maakte in de periode 1960 – 1987 te zien. Daarnaast kun je affiches, gesigneerde boekjes en andere werken op papier bekijken.
andywarhol.amsterdam

21 t/m 24 september: Just Peace Festival in Den Haag

Van 21 tot en met 24 september vindt de vierde editie van het Just Peace festival plaats in Den Haag. Gedurende vier dagen worden er veel activiteiten (verspreid over diverse locaties) georganiseerd, waarbij alles draait om het vieren en stilstaan bij vrede en recht. Het programma biedt een combinatie van inhoud, sport en muziek.
justpeacethehague.com

23 september: Bijzonder strandkunstwerk in Bloemendaal

Stichting ‘Goed doen voor een ander’ zet zich in om eenzaamheid onder ouderen draaglijker te maken. Dit doen ze door het landelijk organiseren van Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingshuizen. Strandkunstenaar Tim Hoekstra ondersteunt dit project. Zaterdag 23 september creëert hij een uniek strandkunstwerk waar je als toeschouwer bij kunt zijn.
goeddoenvooreenander.nl

4 en 5 oktober: Wim Sonneveld Gala in Koninklijk Theater Carré

Vanwege zijn honderdste geboortejaar presenteert Koninklijk Theater Carré op woensdag 4 en donderdag 5 oktober het Wim Sonneveld Gala. Loes Luca, Paul Groot, Mark Rietman, Berget Lewis, Sjors van der Panne, Annet Malherbe, Tony Neef en Orkest Pol Vanfleteren brengen een feestelijke hommage aan de in 1974 overleden artiest.
carre.nl

14 t/m 29 oktober: Ga je mee? Zomers weg in de herfstvakantie!

Regenachtige herfst? Voor wie een echte zonaanbidder is, is er niets lekkerder dan nog even de warmte opzoeken als in Nederland de eerste herfststorm z’n kop weer opsteekt. Daarvoor hoef je trouwens helemaal niet ver van huis te gaan. Op een paar uur vliegen afstand stijgt de temperatuur al snel met heel wat graden. Zo kun je bijvoorbeeld in Barcelona of Puglia (beide zo’n twee uur vliegen) nog lekker even wat vitamine D op doen. En wat dacht je van Antalya? Op vier uur vliegafstand geniet je daar nu nog van zo’n 26 graden en een zonnetje. Zo houd je dat zomergevoel extra lang vast. Waar wacht je nog op?

Tot 31 oktober: wandelen door de tuinen van Paleis Het Loo

Buiten kun je tot 31 oktober de Oranje-wandeling doen en heerlijk door het barokke paleispark wandelen. Binnen kun je naar Chapeaux! om de hoeden van prinses Beatrix van dichtbij te bekijken.
paleishetloo.nl

20 september t/m 20 november: Beyond Context van Mart Visser

Mart Visser viert dit jaar zijn 25-jarige bestaan als modeontwerper met Beyond Context. Een evenement waarbij je in een tijdelijk museum een selectie van zijn haute-coutureontwerpen én zijn kunstcollectie kan bekijken. Ook is er een conceptstore met zijn recentste prêt-à-portercollectie. Beyond Context is van 20 september t/m 20 november te bezoeken in De Artesia aan de Herengracht 541 in Amsterdam. Als Margriet-lezeres kun je van 29 september tot en met 15 oktober naar exclusieve lezeressen-dagen en vip-avonden met vele leuke extra’s. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten hier.

17 t/m 23 november: Margriet Winter Fair in de Brabanthallen

Van 17 tot en met 23 november vindt Margriet Winter Fair plaats. Groter én gezelliger dan ooit. Het wordt één grote kersthappening!
margrietwinterfair.nl

t/m midden 2019: Fiep Westendorp op Kasteel Groeneveld

Leuk voor jong en oud: de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera! – De natuur van Fiep Westendorp en de bijbehorende speurtocht over het mooie landgoed in Baarn.
kasteelgroeneveld.nl

Tekst | Maartje van Engelen, Roos Stalpers en Fee van ’t Veen

Meer uitjes in Margriet. Nu in de winkel of online te bestellen via magazine.nl.

Margriet Vriendinnen

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je hoe het werkt!

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief