Eropuit-tips: van Roots in the Woods tot La dame aux camélias

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

30 juni t/m 11 november: Zon & zee op zaal in Scheveningen

Geen strandweer? Geen nood! Tijdens de tentoonstelling Groeten uit Scheveningen waan je je in de zonovergoten badplaats die dit jaar tweehonderd jaar bestaat.

haagshistorischmuseum.nl

15 augustus t/m 28 november: The World of Tim Burton bij C-mine in Genk

Bij C-mine in Genk stap je in The World of Tim Burton, een tentoonstelling met notities, tekeningen, maquettes, foto’s en films van de visionaire filmmaker.
c-mine.be

5 september t/m 21 oktober: BredaPhoto Festival

Het internationale BredaPhoto Festival staat weer voor de deur: van 5 september t/m 21 oktober exposeren zo’n vijftig gevestigde namen en talenten in het gezellige centrum van Breda, op binnen- én buitenlocaties.
bredaphoto.nl

Vanaf 8 september: Muziektheatercollectief Orkater met voorstelling De Vrouw

Orkater staat op de planken met De Vrouw. In de voorstelling duiken de mannen van muziektheatercollectief Lars Doberman op het fenomeen vrouw. Maar wat is een vrouw eigenlijk?
orkater.nl

Vanaf 13 september: Maria By Callas in de bios

Pathé brengt niet alleen film, maar ook ballet, theater en documentaires zoals Maria By Callas. Hierin wordt het levensverhaal van de bekende operazangeres verteld aan de hand filmpjes en foto’s.
pathe.nl

19 t/m 21 oktober: Roots in the Woods op de Veluwe

Herfst op de Veluwe is heerlijk. Helemaal wanneer gratis festival Roots in the Woods er neerstrijkt met theater, muziek, lekkers en herfstbokbiertjes natuurlijk.
rootsinthewoods.nl

t/m 4 november: La dame aux camélias, Nationale Opera & Ballet in Amsterdam

La dame aux camélias is een verhalend ballet over onmogelijke liefde en een van de grootste successen van Het Nationale Ballet. De muziek van Frédéric Chopin onderstreept de melancholie.
operaballet.nl

t/m 18 november: tentoonstelling Aan zee in Den Haag

In de tentoonstelling Aan zee zie je dat kunstenaars als Piet Mondriaan en Jan Toorop voor inspiratie graag afreisden naar Zeeuws Walcheren.
gemeentemuseum.nl

t/m 15 december: The Story Clubtour (door Nederland en Blegië)

The Story Club brengt livemuziek terug in het uitgaansleven voor 25 plussers. Funky clubavonden met live muziek van de Story Club band en de meest swingende artiesten van dit moment. Vanaf mei 2018 start The Story Club een clubnight tour door heel Nederland en België. Dansfeesten in een sfeervolle ambiance op bijzondere locaties.
www.thestoryclub.nl

5 oktober t/m 6 januari 2019: Leonardo da Vinci in Teylers Museum (Haarlem)

Na Michelangelo en Raphaël zet Teylers Museum nu de veelzijdige Renaissancekunstenaar in de spotlights: Leonardo da Vinci. Uniek, want het is de eerste grote Nederlandse tentoonstelling met tekeningen van Leonardo. Er is werk in bruikleen te zien van over de hele wereld; zelfs van de Queen of Engeland.
teylersmuseum.nl

Margriet favorieten

Margriets Anita: “Op de site van nsfavourites vind ik tips voor dagjes uit met de trein, zoals naar Utrecht met een vriendin. En dan naar  Conceptstore Daen’s met zijn mooie hotelkamer, leuke café en fijne winkel.”
nsfavourites.nl

Margriet Vriendinnen

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je hoe het werkt!

Meer uitjes in Margriet. Koop de nieuwste editie in de winkel of bestel haar online via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief