Eropuit-tips: van de Nijmeegse Fiets4daagse tot Zeeland Nazomerfestival

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

30 juni t/m 16 september: Open je ogen in het Rijksmuseum

Terwijl avant-garde kunst in zwang was, focuste kunsthandelaar Martien de Boer op traditionele stijlen. Je ontdekt de esthetiek van deze smaakmaker in de tentoonstelling Eyeopener.
rijksmuseum.nl

7 juni t/m 1 oktober: tentoonstelling films en sterren op De Haar

Vanaf 7 juni staat Kasteel de Haar helemaal in het teken van de wereld van films en filmsterren. Gastconservator René Mioch (filmkenner en producent) en Mardou Jacobs (producent) maakten speciaal voor De Haar een tentoonstelling over de sporen die de wereldberoemde sterren van het witte doek op Kasteel de Haar nalieten én hoe het kasteel zelf figureerde in vele producties. Van Caine tot Collins, van Bardot tot Moore, ontdek hun verhalen tijdens Films & Sterren op De Haar.
kasteeldehaar.nl

29 juni t/m 2 september: De Parade

Met de jaarlijkse Kick-off in het Rotterdamse Museumpark (29 juni – 8 juli) gaat De Parade weer van start. Het bonte theaterfestival trekt ook nog naar Den Haag (13 – 22 juli), Utrecht (27 juli –12 augustus) en Amsterdam (17 augustus – 2 september). Wij verheugen ons op Alex Klaassen, Henry van Loon en Lucky TV!
deparade.nl

30 juni t/m 11 november: Zon & zee op zaal in Scheveningen

Geen strandweer? Geen nood! Tijdens de tentoonstelling Groeten uit Scheveningen waan je je in de zonovergoten badplaats die dit jaar tweehonderd jaar bestaat.

haagshistorischmuseum.nl

Vanaf juli: Oceans, Our Blue Planet in Omniversum (Den Haag)

Bijna net zo indrukwekkend als zelf het water induiken: BBC’s grootbeeldfilm ‘Oceans, Our Blue Planet’ op het reusachtige koepelscherm van het Haagse filmtheater Omniversum bewonderen.
omniversum.nl

Vanaf 3 juli: Born in the USA in het Omniversum

Ontdek de roots van soul, jazz, blues, country en rock & roll tijdens een muzikale trip in het Omniversum. Chris Zegers gidst ons door de Nederlandse versie van America’s Music.
americasmusicaljourney.com

15 juli t/m 27 augustus: Hortus Festival (door heel Nederland)

Van palmenkas tot oranjerie: tijdens het Hortus Festival geniet je van klassieke muziek op de mooiste groene locaties van NL.
hortusfestival.nl

8 augustus t/m 1 september: Zomeravondmuziek in het Slottuintheater van het Slot Zeist

Steek het witte bruggetje over aan de achterkant van het Slot Zeist en je slentert zo richting Het Slottuintheater waar zomers een reeks gratis toegankelijke voorstellingen wordt georganiseerd.
slottuintheater.nl

12 augustus t/m 6 september: Blind Date in DeLaMar Theater

Katja Schuurman en Thijs Römer staan in het DeLaMar Theater met de voorstelling Blind Date. Ze spelen een echtpaar dat na het verlies van hun zoontje niet meer mét en zónder elkaar kan.
delamar.nl

15, 22 en 29 augustus: Haringstad Festival

Van oude ambachten en verse vis tot shantykoren en straattheater, op 15, 22 en 29 augustus staat Enkhuizen in teken van het Haringstad Festival.
zuiderzeeambachten.nl

15 augustus t/m 28 november: The World of Tim Burton bij C-mine in Genk

Bij C-mine in Genk stap je in The World of Tim Burton, een tentoonstelling met notities, tekeningen, maquettes, foto’s en films van de visionaire filmmaker.
c-mine.be

16 t/m 19 augustus: DierenPark Amersfoort Foodfestival

Een ondergaande zon, versbereide happen, lekkere livemuziek en getetter van olifanten. Het DierenPark Amersfoort Foodfestival is zeker geen standaard foodfeestje! Op 16, 17, 18 en 19 augustus sluit het park pas om 22:00 uur en kun je uitbuiken tijdens een laat rondje langs de dierenverblijven.
dierenparkamersfoort.nl

18 en 19 augustus: De Betuwse Tuinenroute

De route is een inspiratietocht langs dromerige gaarden en idyllische tuinen.
betuwsetuinenroute.nl

t/m 19 augustus: De donkere kant van Dick Bruna in Rotterdam

Kijk in de Kunsthal verder dan Nijntje en ontdek er duistere verhalen; De 
donkere kant van Dick Bruna toont zijn stoere 
boekomslagen en krachtige illustraties.
kunsthal.nl

21 augustus t/m 1 september: Zeeland Nazomerfestival

Van de Veerse stadswallen tot een windpark op de Neeltje Jans, tijdens het Zeeland Nazomerfestival zie je muziek- en dansvoorstellingen op bijzondere buitenlocaties. Het festivalhart is het Abdijplein in Middelburg waar oa Jacqueline Govaert en Douwe Bob de sterren van de hemel zingen.
theaterzeelandia.nl

23 t/m 25 augustus: CuliNESSE, Zevenhuizerplas

Het strandje aan de Zevenhuizerplas verandert wederom in het verrukkelijke culinaire muziekfestival CuliNESSE, met op de bühne o.a. Candy Dulfer, BLØF en Kensington.
culinesse.nl

25 augustus: Strandfestival ZAND, strand van Almere

Anouk, BLØF, Typhoon, Nielson, Guus Meeuwis, Lil’ Kleine en Chef’Special: niet gek dat Strandfestival ZAND jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers naar het strand van Almere weet te lokken.
strandfestivalzand.nl

23 t/m 26 augustus: Nijmeegse Fiets4daagse

Pomp de banden op, want de Nijmeegse Fiets4daagse gaat bijna van start! Leuk voor alle leeftijden nu de e-bike ook meedoet.
nijmeegsefiets4daagse.nl

t/m 16 september: een ‘watertandend lekkere’ tentoonstelling van schilder Wayne Thiebaud (1920) in Museum Voorlinden

Nu te zien in Museum Voorlinden: een watertandend lekkere tentoonstelling. De 97-jarige Amerikaanse meesterschilder Wayne Thiebaud schildert het liefst taart, ijs en hotdogs!
voorlinden.nl

13 t/m 15 september: The Nation in Internationaal Theater Amsterdam

Verslavend als een Netflix-serie, maar dan op toneel én inclusief maaltijd. De marathonvoorstelling The Nation, over de op hol geslagen multiculturele samenleving, wordt alom bejubeld! Met o.a. Tamar van den Dop.
hnt.nl

26 augustus & 30 september: zondagsmarkt De Dwalerij in Tilburg

Muziek in de straten, proeverijen van streekproducten en kramen vol moois: De Dwalerij is een gezellige zondagsmarkt in Tilburg.
dwalerij.nl

t/m 30 september: Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years in de Kunsthal

Viktor&Rolf vormen al 25 jaar het meest roemrijke mode-duo van Nederland. Ter gelegenheid van dit jubileum houdt de Kunsthal een overzichtstentoonstelling. In Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years bewonder je zo’n 60 meesterwerken die balanceren op de grens van mode en kunst.
kunsthal.nl

t/m 7 oktober: schilderijententoonstelling in Het Dordrechts Museum

De meest eigentijdse schilderijen tentoonstelling in Het Dordrechts Museum bewijst dat schilderkunst nog altijd springlevend is.
dordrechtsmuseum.nl

7 oktober: Wandel- en fietsevenement Go for life met start vanuit Bussum

A Sisters Hope is een stichting die zich inzet om geld bijeen te brengen voor meer en beter borstkankeronderzoek in Nederland. De stichting organiseert dit jaar verschillende sportieve evenementen. Wandel of fiets met ze mee in de strijd tegen borstkanker, om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.
asistershope.org

t/m 18 november: tentoonstelling Aan zee in Den Haag

In de tentoonstelling Aan zee zie je dat kunstenaars als Piet Mondriaan en Jan Toorop voor inspiratie graag afreisden naar Zeeuws Walcheren.
gemeentemuseum.nl

t/m 15 december: The Story Clubtour (door Nederland en Blegië)

The Story Club brengt livemuziek terug in het uitgaansleven voor 25 plussers. Funky clubavonden met live muziek van de Story Club band en de meest swingende artiesten van dit moment. Vanaf mei 2018 start The Story Club een clubnight tour door heel Nederland en België. Dansfeesten in een sfeervolle ambiance op bijzondere locaties.
www.thestoryclub.nl

T/m halverwege 2019: Fiep Westendorp op Kasteel Groeneveld

Leuk voor jong en oud: de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera! – De natuur van Fiep Westendorp en de bijbehorende speurtocht over het mooie landgoed in Baarn.
kasteelgroeneveld.nl

20 april 2019: Nick en Simon in de Ziggo Dome in Amsterdam

Nick & Simon staan op zaterdag 20 april 2019 voor het eerst met een volledig eigen concert in de Ziggo Dome! Zij gaan dit doen met een uitgebreide band die bol staat van muzikale virtuozen. Een concert dat je niet mag missen, avondvullend, verrassend en vooral ook vertrouwd.
nickensimon.nl

Tips voor treintrips

Op #nsfavourites deelt Margriets Lifestyle en Travelexpert Anita Vlaar, samen met locals en bloggers, haar tips voor stedentrips. Stap in de trein en ontdek haar favorieten, zoals conceptstore Daen’s in Utrecht.
nsfavourites.nl

Margriet Vriendinnen

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je hoe het werkt!

Meer uitjes in Margriet. Koop de nieuwste editie in de winkel of bestel haar online via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet