Eropuit: picknicken aan de waterkant of naar het straattheaterfestival

Vrouwen Ijsje

Deel dit artikel:

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met  je man, een vriendin, je moeder en vader, en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende maanden. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

Gefeliciteerd, Disneyland Parijs!

Disneyland Parijs viert zijn 25ste verjaardag met het avondspektakel Disney illuminations. Hierin komen  klassieke sprookjes en nieuwe verhalen spectaculair tot leven. Sinds 25 maart is het in het pretpark het hele jaar feest voor de bezoeker! Steel de show in het Disneyland Park bij Disney stars on parade. Doe een vreugdedansje terwijl Mickey en zijn vrienden voorbijkomen op de betoverende nieuwe paradewagens, die meer dan ooit de magie van de Disney-verhalen laten zien. (Pas op, niet schrikken van de vuurspuwende draak!) Met alle prachtige nieuwe parades, attracties en verrassingen is het genieten voor jong en oud.
25-jarig-jubileum.disneylandparis.nl

22 juli

Picknicken aan de 
waterkant en dansen op Miss Montreal, Ali B en Nielson. Dat kan tijdens het Fields of Joy Festival in Oldenzaal.
fieldsofjoyfestival.com

23 juli

Emmen heeft een straattheaterfestival, maar C’est la Vie is ook een muziekfestival en braderie.
cestlavie-emmen.nl

23 juli

Op het Groninger Dingen 050 liggen toffe dingen. Denk: kunst, vinyl, boeken, vintage en homemade design.
dingen050.nl

25 juli t/m 9 september

Julius Caesar regeert over het Amsterdamse Bostheater. Sterspelers van Toneelgroep Orkater slepen je mee in deze muzikale Shakespeare-vertolking.
bostheater.nl

2 juli t/m 30 september: Andy Warhol tentoonstelling in Amsterdam

Amsterdam staat deze zomer in het teken van PopArt. Naast de omvangrijke collectie zeefdrukken van Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring en andere vertegenwoordigers van de PopArt zijn vrijwel alle albumcovers die Warhol maakte in de periode 1960 – 1987 te zien. Daarnaast kun je affiches, gesigneerde boekjes en andere werken op papier bekijken.
andywarhol.amsterdam

10 juli t/m 2 september: O’Neill surf summercamps

Summercamp voor kinderen van 10 t/m 17 jaar. Kitesurfen, windsurfen of golfsurfen en slapen op de enige surfcamping van Nederland! Er zijn ook combicamps en familycamps, een surfweekend voor ouder en kind. Op de website is een filmpje te zien om een idee te krijgen van dit bijzondere zomerkamp.
oneillsummercamps.nl

21 t/m 23 juli: High tea-festival Drenthe

Zoetekauwen opgelet! Van 21 t/m 23 juli heeft het Drentse Bunne een High tea-festival met een markt en workshops voor thuisbakkers en vreselijk veel lekkers.
highteafestival.nl

22 en 23 juli: Jubileumconcert André Rieu in diverse bioscopen

Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat André Rieu het Johann Strauss Orkest in zijn thuisstad Maastricht oprichtte. Om dat te vieren, wordt zijn energieke concert in zestig bioscopen in heel Nederland vertoond. Speciaal voor deze jubileumeditie is komiek en presentator André van Duin aangesteld als gastheer van André in cinemas.
andreincinemas.com

4, 5 en 6 augustus: Varend Corso viert 20-jarig bestaan

Varend Corso viert dit jaar zijn 20-jarige jubileum op het water in en rondom het Westland. Je kunt hier de mooiste versierde boten bewonderen. Het thema is dit jaar Be happy!, dus blijdschap, feest en vrolijkheid gegarandeerd!
varendcorso.nl

4 t/m 14 augustus: Horizontoer Texel

Horizontoer is het unieke festival op het water van de Waddenzee. Dit culturele muziek- en theaterfestival zeilt dit jaar voor de zevenentwintigste keer van Waddeneiland naar Waddeneiland.
horizontoer.nl

23 augustus: gratis Forever Young Festival voor 65+

Forever Young Festival vindt plaats op de Esplanade in Almere Stad aan de rand van het prachtige Weerwater. De enorme diversiteit aan onder andere prachtige unieke spiegeltenten, kleine theatertentjes, workshops, een reuzenrad, ludieke straatartiesten, de sfeervolle aankleding en een nostalgische kermis zullen hier een bijdrage aan gaan leveren.
foreveryoungfestival.nl

25 & 26 augustus: Amsterdam International Art Fair

Op 25 en 26 augustus vindt deze internationale kunstbeurs voor de tweede keer plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ruim 150 exposanten tonen onder meer werk van bekende en opkomende schilders, beeldhouwers, fotografen en street artists.
amsterdamartfair.com

Tot 31 oktober: wandelen door de tuinen van Paleis Het Loo

Buiten kun je tot 31 oktober de Oranje-wandeling doen en heerlijk door het barokke paleispark wandelen. Binnen kun je naar Chapeaux! om de hoeden van prinses Beatrix van dichtbij te bekijken.
paleishetloo.nl

Juli & augustus: Robeco Summernights

Op 1 juli beginnen de Robeco Summernights in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Met muziekgenres van klassiek tot hiphop.
concertgebouw.nl

t/m midden 2019: Fiep Westendorp op Kasteel Groeneveld

Leuk voor jong en oud: de tentoonstelling Fiep, Fiep, Hoera! – De natuur van Fiep Westendorp en de bijbehorende speurtocht over het mooie landgoed in Baarn.
kasteelgroeneveld.nl

Tekst |Maartje van Engelen, Roos Stalpers en Fee van ’t Veen
Meer uitjes in Margriet. Nu in de winkel of online te bestellen via magazine.nl.

Lees ook:

Leuke dingen doen en uitjes ondernemen met nieuwe vriendinnen? Dat kan heel eenvoudig op Margriet Vriendinnen, het online platform van Margriet. De plek waar je gemakkelijk leuke en interessante vrouwen ontmoet, bij je in de buurt. Er zijn allerlei groepen door heel Nederland om je bij aan te sluiten. Deel je interesses en hobby’s en ga samen van alles ondernemen. Hier lees je precies hoe het werkt!

Bekijk ook:

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

BewarenBewaren