5x heerlijk, betaalbaar en hip dineren in Rotterdam

Deel dit artikel:

Het kan soms ingewikkeld zijn om in een stad die je niet of minder goed kent de leukste betaalbare restaurants te vinden. In Rotterdam ben je bij deze hotspots aan het goede adres. Waar heb je zin in?

Mexicaans hip bij Popocatepetl

Popocatepetl in Rotterdam heeft eerder dit jaar een restyling ondergaan. Geen inrichting vol felle kleurtjes meer, maar een interieur met veel koper, groen en Latin invloeden, wat het restaurant een trendy en luxe uitstraling geeft. Ook de kaart is vernieuwd: naast de Mexicaanse klassiekers kun je nu ook nieuwere gerechten en hippe drankjes bestellen. Alle reden om te komen en kijken en proeven!

Popocatepetl vind je aan de Spaansepoort nummer 71.

Een bericht gedeeld door Leukste plekken in Nederland. (@stadsblogger) op

In balans bij Gym & Gin

Bij Gym & Gin draait het om een gezonde lifestyle zonder het genieten te vergeten. Geen eiwitshakes, maar tonijn met softshellcrab of verse dim sum. Het eten is lekker en gezond, en natuurlijk kun je hier terecht voor een fijne gin-tonic (de naam zegt het al). Iets verder buiten het centrum, maar daarom juist prima te bereiken met de auto – wie is de Bob?

Gym & Gin is te vinden aan de Kralingseweg 224 in Rotterdam.

Een bericht gedeeld door Leukste plekken in Nederland. (@stadsblogger) op

Trek in burgers? Kom naar Hamburg

Bij Hamburg bakken ze ‘proper burgers’. Daarmee wordt bedoeld: hamburgers gemaakt met verse ingrediënten en eerlijk vlees. Alles naar eigen recept. Je kunt hier ook terecht voor een vegetarische maaltijd, maar burgers zijn de specialiteit. Houd er rekening mee dat je niet kunt reserveren. Afhankelijk van met hoeveel personen je komt, kun je vaak wel snel aanschuiven.

Hamburg bevindt zich aan de Witte de Withstraat 94B.

Een bericht gedeeld door HAMBURG ᴘʀᴏᴘᴇʀ ʙᴜʀɢᴇʀs (@hamburgproperburgers) op

De Pasta Kantine voor Italiaanse smaken

Pastaliefhebber? Dan kun je bij De Pasta Kantine je hart ophalen. De smaakvolle, verse Italiaanse gerechten die hier worden geserveerd, worden zo veel mogelijk met biologische producten gemaakt. Het interieur doet denken aan een hippe kantine, het eten aan dat van een heerlijk restaurant.

De Pasta Kantine kun je vinden aan de Pannekoekstraat 22A.

Een bericht gedeeld door De Pasta Kantine Rotterdam (@depastakantine.rotterdam) op

Tropische nostalgie bij Aloha

Ken je het voormalige zwemparadijs Tropicana nog? Bij Aloha zit je te eten op de plek waar ooit de wildwaterbaan was. De tropische sfeer en het prachtige uitzicht over de Maas maken dit een bijzonder restaurant waar je echt een keer geweest moet zijn.

Aloha kun je vinden op Maasboulevard 100.

Een bericht gedeeld door Aloha (@aloharotterdam) op

Samen met Stadsblogger zet Margriet.nl de leukste hotspots voor je op een rij. Op stadsblogger.nl vertellen lokale bloggers met een passie voor hun stad of dorp je waar je nét dat ene straatje links- of rechtsaf in moet lopen. Zo geniet je tijdens je dagje uit van de (verborgen) parels.

Kijk voor meer hotspots in Nederland op Stadsblogger.

Foto’s: Stadsblogger/Instagram