Eerste hulp bij splinters: zo verwijder je ze zonder pincet

Deel dit artikel:

Au, een splinter! Dat pijnlijke dingetje verwijderen is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Soms zit de splinter namelijk te diep in de huid om met een pincet te kunnen pakken. 

Als je in de tuin werkt of aan het klussen bent, heb je zo een splinter opgelopen. Meestal werkt het lichaam een splinter vanzelf uit de huid. Maar een klein stukje hout, metaal of glas in je huid kan voor veel ongemak zorgen. Daar wil je dus zo snel mogelijk vanaf. Soms zit de splinter echter zó diep, dat je er met een pincet niet goed bij kunt. De truc in deze video kan dan helpen. Door het warme water wordt de huid wat zachter en trekt het vacuum. Je krijgt die nare splinter er dan een stuk gemakkelijker uit.

Tip: trek de splinter er altijd in dezelfde richting als hij in de huid is gedrongen uit. Dit voorkomt extra schade aan de huid.

Een splinter lijkt onschuldig, maar toch is het verstandig naar de dokter te gaan als een splinter lange tijd in de huid zit. Er kan dan namelijk een ontsteking ontstaan. Lees hier meer over het verwijderen van splinters.

Bekijk ook:

Lees ook:

Eleonora Doing