Margriet logo
Royaltyfans verheugd: Blauw Bloed terug op tv met nieuwe presentator Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Uit Veronica Superguide

Royaltyfans verheugd: Blauw Bloed terug op tv met nieuwe presentator

Woedend waren de Oranjefans toen het royaltyprogramma Blauw Bloed ‘van de buis’ werd gehaald. Waar moesten ze nu heen voor hun kritiekloze Koninklijke nieuws? Maar er is goed nieuws!

Dit artikel is afkomstig uit Veronica Superguide. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de tijdschriften op margriet.nl. Daar lees je hier meer over.

Blauw Bloed was een van de vaste waarden van de vroege zaterdagavond. Al sinds 2004 nam presentator Jeroen Snel je mee in de wereld van kroontjes, tiara’s en baljurken, totdat in 2021 ineens de stekker uit het programma getrokken werd. Bejaard Nederland stond op z’n achterste benen en een heuse petitie werd gestart, die al snel meer dan 10.000 handtekeningen haalde. Dat het programma niet echt weg was, voortaan op vrijdagmiddag in een aanpaste vorm te zien was, maakte verder niet uit. Want dat is zo goed als weg voor die bewuste kijkers.

Terug op zaterdag

Maar nu is er toch goed nieuws, want de EO meldt vandaag dat het programma terug is vanaf januari 2023 en wel op de vertrouwde zaterdagavond. Het was met name de NPO die er op het moment van schrappen geen toekomst meer in zag, maar daar komen ze nu toch op terug. “We merken dat de belangstelling voor het koningshuis en aanverwante zaken toch groot is”, zei een woordvoerder van de NPO in een reactie. Kennelijk was het ook op verzoek van de EO dat het programma nu terugkeert. Die zullen ongetwijfeld de schier oneindige stroom aan briefkaarten en perkamenten poststukken zat zijn geweest. Volgens de woordvoerder van de NPO krijgt Blauw Bloed z’n oude tijdslot terug, maar krijgt ook een langere uitzendtijd.

Stoelendans met Jeroen Snel

Jeroen Snel zal niet terugkeren als presentator. Hij wordt vervangen door Anne-Mar Zwart, die ook al de online afleveringen van Blauw Bloed presenteerde. Jeroen Snel zal wel terugkeren als expert, wat hij nu ook al is bij RTL Boulevard. Een andere nieuwe deskundige zal Lia van Bekhoven zijn, die eerder correspondent van de NOS in het Verenigd Koninkrijk was. Zij zal zich toeleggen op de Engelse royals. Volgens de EO zullen ze meer gebruik gaan maken van “experts die reportages en nieuws duiden”. Hoe dat precies verschilt van de deskundigen in de oude versie van Blauw Bloed is niet helemaal duidelijk. Wie naast Lia van Bekhoven en Jeroen Snel nog meer als deskundige zullen optreden is nog niet bekend.

Blauw Bloed is vanaf januari terug bij de EO op zaterdagavond.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica SuperguideBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden