Margriet logo
Prins William en prins Harry. Beeld WireImage
Beeld WireImage

Veronica Superguide

Prins Harry werd belaagd door zijn broer in een ruzie om Meghan

De Britse prins Harry vertelt in zijn autobiografie Spare dat een ruzie met zijn oudere broer William uitliep op geweld. Dat meldt The Guardian. Het boek komt volgende week pas uit, maar de Britse krant mocht het vast lezen.

Dit artikel is afkomstig uit Veronica Superguide. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de tijdschriften op margriet.nl. Daar lees je hier meer over.

De ruzie tussen de twee prinsen ging over Harry’s vrouw Meghan. William vindt de vrouw van Harry maar “lastig”, “onbeleefd” en “een vel schuurpapier”, staat in het boek. Vervolgens zegt Harry dat zijn broer “het mediaverhaal papegaaide” en dat schiet bij zijn broer in het verkeerde keelgat.

‘De stukken sneden in me’

William begint te schelden, grijpt Harry bij zijn kraag en gooit hem op de grond. Daarbij breekt Harry’s kettinkje. “Ik landde op de bak van de hond die onder mijn rug brak en de stukken sneden in me. Zo lag ik daar een moment, verdoofd, toen krabbelde ik overeind en zei dat hij moest opdonderen”, citeert The Guardian uit Harry’s boek. Omdat Harry niet terugvecht loopt William weg. Grote kans dat William en Charles na deze boekonthulling weer in een crisisoverleg zitten.

Rode draad

Het boek van Harry komt kort na de Harry & Meghan-docu op Netflix waarin onthullingen werden gedaan over hun relatie met het koningshuis. De titel van het boek ‘Spare’ verwijst naar een oud aristocratisch gezegde dat de eerste zoon een erfgenaam is en de tweede een ‘reserve’. Volgens The Guardian is dit de rode draad in de autobiografie van Harry. Hij schrijft dat zijn vader Charles na z’n geboorte tegen moeder Diana zei: “Fantastisch! Nu heb je me een erfgenaam gegeven en een reserve, mijn werk zit erop”.

Dubbel interview

Aanstaande zondag 8 januari worden er twee interviews uitgezonden met prins Harry. Hij spreekt in het Amerikaanse interviewprogramma 60 minutes met journalist Anderson Cooper en verschijnt in een interview met ITV, waarin hij zegt dat-ie zijn vader en broer terug wil. Op de Nederlandse televisie worden de interviews niet uitgezonden.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica Superguide - Finn BonisWireImage

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden