Watertappunten op Google Maps Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Op Google Maps vind je nu alle watertappunten in Nederland

Het wordt ons regelmatig op het hart gedrukt: drink veel water (en vooral op warme dagen). Op Google Maps kun je nu zien op welke plekken je je fles nog eens kunt vullen.

Dit artikel is afkomstig uit Flow. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de tijdschriften op margriet.nl. Daar lees je hier meer over.

Er zijn nog meer (duurzame) voordelen aan de watertaps dan enkel genoeg drinken voor iedereen. Het weggooien van plastic flesjes na één keer gebruiken is hopelijk gauw helemaal verleden tijd. Het begin is er gelukkig al, maar volgens Dopper (je weet wel, van die flessen) zijn we er nog niet. Een oplossing voor de plastic soep in de oceanen is het hergebruiken van je fles, om zo al die plastic flesjes tegen te gaan. Daarom bedacht het merk iets handigs: ze plaatsten punaises op Google Maps op allerlei verschillende plekken in het land waar je je flesje kunt vullen. Van Limburg tot aan Groningen. En van Overijssel tot Noord-Holland.

Waar zijn de watertappunten?

Maar hoe vind je nou zo’n punt? Dat is gemakkelijk. Je zoekt in Google Maps op ‘water tap’ en er verschijnen vanzelf rode pins op alle plekken in Nederland waar je water kunt tappen. In Nederland zijn dat er al 1872.

Dit artikel is afkomstig van flowmagazine.nl. Flow is een ode aan bewuster leven, creativiteit en dagen zonder haast.

Flow magazine - Rachel ViethGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden