Margriet logo
Isa Hoes op de rode loper tijdens de premiere van Toen Ik Je Zag. De film is gebaseerd op het boek van Isa Hoes over haar leven met Antonie Kamerling. Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

Isa Hoes over haar diagnose borstkanker: ‘Zullen mijn kinderen opnieuw een ouder verliezen?’

Het is een diagnose die geen enkele vrouw wil krijgen: borstkanker. Actrice en schrijfster Isa Hoes maakte een openhartig, krachtig en troostend persoonlijk verslag van haar ervaringen. Hierin vertelt ze onverbloemd maar ook hoopvol en met de soms nodige humor over deze loodzware periode.

Dit artikel is afkomstig uit Nouveau Magazine. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de tijdschriften op margriet.nl. Daar lees je hier meer over.

Wervelwind van angst

Het is de grote angst van alle vrouwen: een knobbeltje in je borst ontdekken. Dit gebeurt Isa Hoes in 2021 en ze komt meteen terecht in een wervelwind van angst, frustratie, maar ook hoop. Talloze bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis volgen: gesprekken met artsen, puncties, een operatie, bestralingen en scans.

Het leven ging intussen door

Ondertussen gaat het leven door. Ze zoekt samen met haar dochter Vlinder een nieuw huis, ontdekt datingsites, doet mee aan het tv-programma The masked singer en probeert zo gewoon mogelijk dóór te gaan, voor haar gezin.

In stilte vraagt ze zich af of haar grootste angst bewaarheid zal worden: zullen haar kinderen opnieuw een ouder verliezen? In haar boek schrijft ze openhartig over deze periode, blikt ze af en toe terug op haar relatie met Antonie Kamerling, en haalt ze mooie maar ook verdrietige herinneringen aan haar jeugd op.

Nieuwe tegenvaller

Uiteindelijk wordt de tumor weggehaald, maar het gevoel dat haar lichaam haar in de steek heeft gelaten, blijft. Dat gevoel wordt versterkt wanneer ze na een jaar op controle moet en blijkt dat er opnieuw iets mis is.

Over leven (het boek verschijnt op 13 juni bij uitgeverij de Boekerij) is een openhartig relaas van een bewogen periode. Binnenkort lees je alles over Isa Hoes in Nouveau Magazine.

Dit artikel komt uit Nouveau magazine, de toegankelijke glossy voor vrouwen met smaak, stijl en substantie. Meer lezen? Ga naar Nouveau.nl.

Ella Vermeulen - Nouveau MagazineANP / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden