Margriet logo
Cursus schilderen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Flow magazine

Ga op die cursus: Waarom investeren in jezelf de moeite waard is

Meteen maar met de deur in huis: echt, investeren in jezelf is de moeite waard. Of het nu om een managementtraining gaat, een retraite, een vorm van (psycho)therapie of een sportschoolabonnement.

Dit artikel is afkomstig uit Flow Magazine. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de tijdschriften op margriet.nl. Daar lees je hier meer over.

Wat ons vaak tegenhoudt om zoiets te doen, is exact hetzelfde als wat ons ervan weerhoudt om te investeren in de aandelenmarkt: er is geen directe garantie op rendement. Het resultaat wordt pas op termijn zichtbaar, maar alles wat je ervoor moet inleveren, ben je inderdaad direct kwijt (zeg: vrije tijd, als je moet studeren in de avonduren) en dat kan ongemakkelijk voelen.

Je hoeft niet meteen resultaat te zien

We lijken het bezwaarlijk te vinden om geld, energie en tijd aan onszelf te besteden en beschouwen het daarom al snel als overbodige luxe. En dus is het belangrijk dat je het verschil ziet tussen een investering in jezelf en verwennerij. Verwennerij levert – als je het goed doet, tenminste – een piekervaring op die langzaamaan weg­ebt, en dan ben je weer op het punt waar je begon.

Een investering in jezelf daarentegen, draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, welzijn en/of welvaart. Ook al zie je misschien niet meteen concreet resultaat in de vorm van een nieuwe carrière, een topconditie of een verlichte geest, je hebt iets in jezelf tot stand gebracht.

En zolang je dat een beetje bijhoudt, gaat het niet verloren. Op een dag betaalt het zich dubbel en dwars uit. Ook al – en dit verdient herhaling – was in het begin totaal niet helder hóé dan.

Dit artikel is afkomstig van flowmagazine.nl. Flow is een ode aan bewuster leven, creativiteit en dagen zonder haast.

Flow Magazine - Christine van der HoffGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden