5 x creatieve manieren om planten te verwerken in je interieur Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Uit vtwonen

5x creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken

Word jij net als Ryani en Daniël uit Lelystad ook zo blij van planten in huis? Kies net als Frans voor een plantentrap in de woonkamer. Deze en nog meer creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken hebben we hier voor je verzameld.

Dit artikel is afkomstig uit vtwonen. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de tijdschriften op margriet.nl. Daar lees je hier meer over.

Styling Frans Uyterlinde, fotografie Margriet Hoekstra Beeld VT Wonen
Beeld VT Wonen

DIY-idee: plantentrap

Een leuke manier om planten in je interieur te verwerken, is door ze net als Frans Uyterlinde bij Daniël en Ryani uit Lelystad aan een zelfgemaakte plantentrap te hangen. Dat viel goed in de smaak. ‘Daniël houdt erg van planten, maar die stonden in hun oude interieur all over the place. Ik heb ze mooi geclusterd aan één wand, waardoor het een soort hangende tuin is geworden’, zegt Frans.

Voor de plantentrap koos stylist Frans voor zwarte, strakke trappen, die hij vervolgens in de nissen heeft bevestigd. ‘De verschillende soorten planten heb ik op verschillende hoogtes in de nissen gehangen.’ De indirecte verlichting vanuit de nis is ook een bewuste keuze, legt Frans uit. ‘Hierdoor kan het licht heel mooi door de planten dwarrelen.’

Styling Frans Uyterlinde, fotografie Margriet Hoekstra Beeld VT Wonen
Beeld VT Wonen

Groen muurtje

Naast echte planten, kun je ook kiezen voor botanisch behang. Dat geeft meteen een tropisch gevoel in huis. Frans: ‘Daniël wilde graag planten en daarom vond ik het leuk om dochtertje Loua ook een plantenhoekje te geven. Maar dan 2D in plaats van 3D. Het behang sluit mooi aan op de rest van het interieur.’ Ons favoriete, botanische behang hebben we hier voor je op een rij gezet.

Mix & match planten

Voor een variatie aan planten is een trolley ideaal. Zo’n verrijdbaar pronkstuk kun je overal inzetten als sfeermaker of lage roomdivider en geef je – als de zon te fel naar binnen schijnt – makkelijk een andere plek. Of wat dacht je van een plantentafel, zoals dit strakke exemplaar van Ferm Living? Extra mooi met meerdere planten of cactussen. Je kunt ook meerdere plantentafels plaatsen voor nog meer groen in huis. Wie van tuinieren houdt, zal ongetwijfeld vrolijk worden van een kas in de tuin. Je denkt dan al snel aan een grote tuin, maar ook voor kleine tuinen of balkons bestaan speciale kassen die weinig ruimte innemen. Dit is het bewijs!

Dit artikel komt van vtwonen.nl. Meer tips over planten in je interieur? Ga naar vtwonen.nl.

Bron | vtwonen
Styling | Frans Uyterlinde
Fotografie | Margriet Hoekstra

vtwonenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden