null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo zorg je dat je brilglazen niet beslaan als je een mondkapje draagt

Het is een onhandig probleem: je brilglazen die beslaan, zodra je een mondkapje op doet. Nu we in een wereld leven waarin we steeds vaker naar een (stoffen) gezichtsmasker grijpen, wordt het tijd om naar een goede oplossing te kijken.

Niets is namelijk zo onhandig als beslagen brilglazen. Dat weten alle brildragers die weleens in de regen op de fiets hebben gezeten, of met hun hoofd boven een pan kokende pasta hebben gehangen. En zo ook de brildragers die zichzelf tegen het coronavirus proberen te beschermen met een mondkapje op. Je glazen beslaan, omdat het gezichtsmasker je adem naar boven duwt in plaats van recht vooruit. Wat heel goed is als oplossing tegen besmetting, maar onhandig voor de slechtzienden onder ons. Gelukkig is er een handige oplossing voor dit probleem.

Brilglazen beslaan met mondkapje

De oplossing komt van een medisch vakblad, geschreven door twee artsen - die natuurlijk al langer gewend zijn om met een bril én een mondkapje door het leven te gaan. En als het in de operatiekamer werkt, moet het ook bij ons werken. Het enige wat je nodig hebt is water en zeep. Water en zeep vormen een mix die ervoor zorgt dat de watermoleculen uit je adem gelijkmatig over het oppervlak worden verdeeld, in plaats van dat ze samen clusteren, waardoor je bril beslaat en jij slecht ziet.

  1. Was eerst je handen met water en zeep. Vergeet niet om die volle twintig seconden te halen!
  2. Maak je brilglazen nat en smeer ze goed in met handzeep.
  3. Was je brilglazen af onder warm water. Zorg dat er geen zeepresten achterblijven.
  4. Droog je bril voorzichtig met een schone handdoek, brillendoekje of een keukenpapiertje. Zorg dat je geen ruwe handdoek gebruikt die krassen kan veroorzaken.
  5. Geniet van je schone brilglazen die niet beslaan!

Bron | CNN

Beeld | iStock

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Carmen FelixGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden