null Beeld

Zó stel je de SOS-functie op je telefoon in

Wist je dat je met je mobiele telefoon altijd een noodmelding kunt doen? Handig en veilig, die SOS-functie: in geval van nood seint je telefoon na een druk op de knop hulpdiensten in en neemt contact op met een vriend of familielid die jij hebt ingesteld als contactpersoon. Wij leggen uit hoe je deze functie instelt. 

Het instellen van noodcontacten op je telefoon – ICE, In Case of Emergency, zoals het heet – kon al langer op de meeste smartphones. Maar de nieuwste Galaxy-telefoons van Samsung (die draaien op besturingssysteem Android 5.0 of hoger) en ook iPhones met het sinds vorige maand beschikbare besturingssysteem iOS 11 hebben een aparte SOS-functie voor noodsituaties, zo meldt RTL Nieuws.

iPhone (iOS 11)

Heb je een iPhone? Dan moet je de functie zelf instellen. Ga op je telefoon naar de app Gezondheid, vervolgens ga je naar Medische ID. Daar vul je je SOS-contactpersonen in. Wanneer je de SOS-functie hebt ingesteld, stel je die in werking door vijf keer snel de aan/uit-toets (de knop aan de zijkant van je mobiele telefoon) in te drukken.

Samsung (Galaxy S4 en hoger)

De SOS-functie zit ook op de laatste Galaxy-modellen van fabrikant Samsung. Bij de Galaxy S4, S5, S6, S7 en S8 is het mogelijk om noodberichten te sturen. Ga naar Instellingen > Geavanceerde functies > SOS-berichten verzenden. Daarbij stuur je bovendien je locatiegegevens door (met behulp van gps of wifi) en kun je ook heel gemakkelijk foto’s en geluidsopnames meesturen.

Bij deze telefoons werkt de SOS-functie door drie keer snel de aan/uit-toets in te drukken.

Andere Android-toestellen

Heb je een ander Android-toestel? Ook dan kun je een noodmelding doen. Dit doe je door een van de vele apps met deze functie te downloaden. Stel de app daarna naar wens in.

Bron | rtlnieuws.nl

Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet zijn als voorbereiding op Margriet Winter Fair op bezoek geweest bij Romeo. Romeo is trendwatcher, groenstylist en presentator van de video’s van Green Your Day. Tijdens Margriet Winter Fair gaat hij creatieve workshops geven.

Kun je de video niet bekijken? Klik dan

.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden