null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zó laat je met plakband elke bos bloemen er voller uit zien

Een mooie bos bloemen wil je natuurlijk het beste tot zijn recht laten komen. Ook als je maar een klein boeketje hebt of een te grote vaas voor de bos. En daarbij komt hulp uit onverwachte hoek: met een simpel rolletje plakband kun je een bos bloemen er namelijk altijd voller uit laten zien. 

We leggen het je uit.

Elke bos bloemen er voller uit laten zien

Zelfs de mooiste bos bloemen kan er in een te grote vaas een beetje treurig uit zien, doordat alle takken naar de zijkanten vallen en er gaten in het midden van het boekt ontstaan. Zonde. Maar de oplossing is gelukkig heel simpel: voor een vollere bos bloemen heb je alleen een beetje plakband nodig. Met het plakband kun je namelijk een soort rooster maken over de opening van de vaas.

Vul je vaas eerst met water en maak vervolgens de bovenkant goed droog. Plak daarna een horizontale strook plakband over de opening en herhaal dit een paar keer, waarbij je steeds een stukje ruimte tussen de plakband stroken openlaat. Plak hier vervolgens verticaal stroken plakband overheen, zodat je een rooster-patroon krijgt. Het is afhankelijk van de grote van je vaas hoeveel rijen aan tape je nodig hebt.

Vervolgens kun je de bloemen stuk voor stuk in de openingen steken, zodat ze niet meer naar de zijkant vallen. Doordat de bloemen zo dichterbij elkaar blijven en recht op staan, ziet je bos er een stuk voller uit. In het onderstaande filmpje wordt het trucje nog een keer voorgedaan:

Lees ook: Met déze tips kun je je boeket bloemen zo lang mogelijk goed houden

De juiste schiktechniek

Wil je liever niet met plakband aan de slag? Dan kan ook de juiste ‘schiktechniek’ wonderen doen, om je bos bloemen er voller uit te laten zien. Dat doe je volgens Bloomon door je boeket eerst uit elkaar te halen en te verdelen in drie categorieën: zachte stelen, stevige halflange stelen en stevige lange stelen (ook wel de statement onderdelen). De halflange stelen vormen de basis van je bos, die steek je als eerst in de vaas. Zorg bij een halflange steel altijd dat de onderkant tegen de bodem staat. Doe dit daarna in spiegelbeeld met de volgende steel, waardoor er een kruis ontstaat. Draai je vaas vervolgens een halve slag en plaats de volgende steel over de stelen die al in de vaas staan. Hierdoor ontstaat er een soort frame. Blijf je vaas draaien en de stelen kruislings in steken, totdat al je halflange stelen op zijn.

Plaats daarna de zachte stelen tussen de bloemen. Wanneer je deze stelen op andere bloemen laat leunen, blijven ze meer rechtop staan, maar je kunt ze ook aan de randen plaatsten, zodat ze juist een beetje uit de vaas hangen. Als laatste kun je de stevige langere statement stelen tussen je bos plaatsen, waardoor je meer hoogte en diepte krijgt. Dat zorgt voor extra volume in je bos. In de onderstaande video wordt het nogmaals uitgelegd:

Bron | Eigen Huis en Tuin, Bloomon

Beeld | Getty Images

null Beeld

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden