Zó kun je vlees het beste versneld laten ontdooien
Als
je vlees uit de vriezer wil eten, dan kun je het natuurlijk het beste op de dag
zelf ’s ochtends uit de vriezer halen. Maar wat nu als je dit vergeet? Hoe kun
je dan het beste alsnog je vlees versneld laten ontdooien?
Wij leggen het je uit.
Beste methode vlees ontdooien
Als je het vlees dat je 's avonds wilt eten op tijd uit de vriezer haalt en in de koelkast laat ontdooien, is dit de beste manier. De kans op het ontstaan van schadelijke bacteriën is dan minimaal. Ook krijg je vlees op die manier genoeg tijd om de ijskristallen te absorberen. En het mooie is: dat komt de structuur van het vlees alleen maar ten goede.
Veilig alternatief
Maar je hebt hier niet altijd de tijd voor, en soms vergeet je je vlees te ontdooien. Gelukkig is er een andere snelle en veilige manier om je vlees te ontdooien. Haal je vlees uit de verpakking en leg het in een ruime schaal. Deze schaal vul je vervolgens met lauwwarm water. Zet de schaal in de gootsteen, en draai de kraan op koud. Daarna zet je de kraan op de zogenoemde 'druppelstand', want druppelend water zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft. Het gevolg? Het proces versnelt en je vlees kan alsnog blijven ontdooien.
Lees ook: Kaas over? Zó kun je het nog veel langer bewaren
Kleine kans op groei van bacteriën
Je houdt de kans op de groei van bacteriën hiermee ook zo klein mogelijk, doordat het water in beweging blijft. Het vlees kun je gewoon in de schaal laten liggen tot het helemaal is ontdooid. Bij kleine stukken vlees duurt dit ongeveer 20 minuten; grote stukken hebben wel een uur nodig. Laat het in ieder geval niet langer dan vier uur liggen.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.
Bron | Culy
Beeld | iStock