Margriet logo
Zo kun je het beste schoonmaken onder je bed
 Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo kun je het best schoonmaken onder je bed

Schoonmaken onder je bed is een flinke klus. Verplaats je het bed om er goed bij te komen of ga je haast met je snoet op de grond om het laatste beetje stof op te zuigen? Allemaal niet nodig, want deze tips maken schoonmaken onder je bed een stuk makkelijker.

Helaas, we kunnen niet helemaal voorkomen dat je door je knieën moet om de ruimte onder je bed schoon te maken. Het gebruiken van een stofzuiger, een lange Swiffer of plumeau is namelijk een heel effectieve manier om van stof af te komen. Ook elektrostatische- of microvezeldoekjes helpen bij het vasthouden en aantrekken van de stof, meldt Zininmeer.be. Toch is deze werkwijze niet ideaal voor iedereen, want het is redelijk arbeidsintensief.

Waaier of föhn

Bij het schoonmaken onder je bed kan ook de wind een handje helpen. Blaas het stof met een föhn of waaier onder je bed naar een plek waar je het makkelijker kunt opzuigen, tipt Creativo. Dit werkt goed op een gladde vloer, maar minder op een kleed of vloerbedekking.

Speelgoedblokkade

Als je een heel laag bed hebt, kan een speelgoedblokkade helpen. Under couch blockers voorkomen dat speelgoed van huisdieren en kinderen onder de bank rolt, maar ze houden ook wat stof tegen. Je plakt de kleine plastic barrières in een lange rij onder je bank, of in dit geval, onder je bed. Nu hoeft je alleen nog maar te stofzuigen tot de barrière. Ook deze optie werkt alleen op een gladde vloer.

Robotstofzuiger

Ben je het echt zat om op je knieën te gaan voor het schoonmaken van je bed of heb je vloerbedekking waardoor eerder genoemde opties niet mogelijk zijn? Niet getreurd, want deze (iets duurdere) manier bespaart je veel tijd en moeite. Een robotstofzuiger hoef je namelijk alleen aan te zetten. Daarna doet ‘ie al het werk voor je. Je schaft tegenwoordig al een robotstofzuiger aan vanaf honderd euro, maar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Met een robotstofzuiger zeg je niet alleen gedag tegen het stofzuigen onder je bed, maar ook tegen stofzuigen door het hele huis.

Julie Van der EerdenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden